<p>De Vreemde Vogels bijeen.(Foto: Myrthe Effing)</p>

De Vreemde Vogels bijeen.(Foto: Myrthe Effing)

(Foto: )

Voorstelling ‘Vreemde Vogels’ in openlucht

‘Vreemde Vogels’ is een kleurrijke familievoorstelling in de natuur. De poppenvoorstelling wordt in de openlucht gegeven en is een gezamenlijke productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Het stuk is gebaseerd op het prentenboek Johannes de Parkiet van Mark Haayema en wordt gespeeld tijdens zonsondergang. Op 30 en 31 juli zijn er try-outs in Enschede

Enschede - Op enkele bijzondere locaties in de natuur van Overijssel en Gelderland is komende zomer de familievoorstelling Vreemde vogels te zien.
Het theaterstuk gaat over het wennen aan het vreemde en dat daaraan wennen eigenlijk helemaal niet zo vreemd is, zo meldt Leoni Schuurhuis van het Wilminktheater. “Dat geldt voor hoofdrolspeler Johannes de Parkiet, maar ook voor de vreemde vogels die in zijn volière terechtkomen.’’
De voorstelling Vreemde Vogels wordt gespeeld op verschillende locaties in de natuur. “Het publiek neemt plaats in een soort volière en ziet een bonte parade van kleurrijke vogels voorbijtrekken in een decor van bomen en struiken’’, aldus Leoni Schuurhuis..

Theatermaker Mark Haayema bewerkte zijn prentenboek tot een theaterstuk, dat wordt geproduceerd door het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.
De uitvoerenden zijn acteurs, poppenspelers, zangers en dansers.
Visual storyteller Joris van Veldhoven is verantwoordelijk voor de kostuums, poppen en decors.
Componist Jan Kisjes schreef de muziek. Joep Onderdelinden (bekend als Postbode Siemen in de televisieserie ZAAI) is de regisseur van het stuk.

Vreemde Vogels wordt niet allen gespeeld in het buitengebied van Enschede, maar ook in Steenwijk, Zwolle en Harderwijk. De voorstelling begint telkens vlak voor zonsondergang.
De try-outs zijn op 30 en 31 juli in Enschede, gevolgd door de première op 4 augustus. In Enschede zijn de voorstellingen voor het publiek op 5, 6 en 7 augustus.

Kaarten en nadere informatie over de locaties zijn verkrijgbaar via de deelnemende theaters in Enschede: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede (www.wilminktheater.nl), 

In Zwolle is Vreemde Vogels te zien van 12 tot en met 14 augustus en van 19 tot en met 21 augustus.
In Steenwijk regelt De Meenthe de voorstellingen op 26 tot en met 29 augustus en op 2 tot en met 4 september.
In Harderwijk zijn er vier dagen met voorstellingen Vreemde Vogels: van 8 tot en met 11 september.

van de redactie

Meer berichten