Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Italia!

Algemeen

De zomer hangt in de lucht, de komkommertijd hangt in de lucht, én een versleten Airbus van Air Mauritius. Die is zomaar hiernaartoe gevlogen om te worden gesloopt! Is wel een beetje een risico toch. Maar goed dat je niet alles weet.

Wat ik wel weet is dat meneertje Streuer bij onze efcee al een flink aantal nieuwe spelers heeft binnen geharkt, onder wie de aanvoerder van Heracles, rechtsback Troupée, zeg maar Dumfries Light en ene Misidjan die op de brommer is volgens Gijp. Maar toch ging er een streep door de oefenwedstrijd tegen Cambuur, omdat er te weinig spelers beschikbaar waren. Vanwege corona en blessures. Nou ja, beter nu dan straks als de competitie begint, zal ik maar zeggen. Maar vreemd is het wel een beetje.
Intussen is Italia Europees kampioen en dat is wel verdiend dacht ik zo. Die Engelse bondscoach was gewoon prut. Zo slecht vind je ze niet eens bij de Pinda Cup.  Al met al was het niet mijn EK. Eigenlijk waren er maar twee mooie dagen. Eentje met de 5-3 van Spanje – Kroatië en de 3-3 van Frankrijk – Zwitserland en de laatste ronde in groep F met Duitsland tegen Hongarije en Portugal tegen Frankrijk.

Verder? Van de laatste zeven wedstrijden eindigden er vier in 1-1! En mijn broer had het vier keer goed in de Assink family pool! Ik kom niet verder dan plek zeven. Van de twaalf. 51 wedstrijden ingevuld en maar drie uitslagen goed. Wel gelijk de eerste, Italië –Turkije 3-0, en ik heb dus nog even bovenaan gestaan. NL – Macedonië 3-0 was ook goed, net als Zweden – Slowakije 1-0, maar voor de rest werkten de heren voetballers, keepers, scheidsen en varren niet echt mee. Ja, Denemarken in de halve finale, dat was natuurlijk een voortreffelijke voorspelling, maar Duitsland als kampioen? Alles ist vorbei.

En dan gaat de Tour ook nog even door. Het is niet mijn Tour. Ik heb nog maar 18 renners over. Woods in de bolletjestrui kan het nog enigszins redden. Alhoewel? 611e bij de Tub en 2430e landelijk… Parijs is waarschijnlijk niet ver genoeg.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Column Hans Assink

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 21 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' gisteren
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00