Home-Start vrijwilligster Rasha Khodan met deelneemster Sylvia de Keizer.
Home-Start vrijwilligster Rasha Khodan met deelneemster Sylvia de Keizer. (Foto: ANNEKE HYMMEN)

'Er is groot tekort aan vrijwilligers in Enschede'

Enschede - Veel mensen hebben wel eens een steuntje in de rug nodig. Of nu bijvoorbeeld de administratie niet op orde is waardoor er grote schulden opgebouwd worden, het in het gezin wat lastiger gaat waardoor ze niet meer weten wat ze moeten of dat ze eenzaam zijn en geen sociaal netwerk hebben. Deze mensen zijn afhankelijk van ondersteuning van vrijwilligers. Maar die zijn er niet genoeg.

Vrijwilligersorganisatie Humanitas Twente doet een noodoproep: "Zonder vrijwilligers belanden veel van onze deelnemers in de hulpverlening. Terwijl ze vaak slechts iemand nodig hebben die een tijdje met ze meeloopt en ondersteunt bij bepaalde zaken. We streven ernaar dat de deelnemer na een jaar weer helemaal zelf verder kan. Dat lukt, mits we genoeg vrijwilligers hebben."

Bij gebrek daaraan wordt op donderdag 10 oktober een Vrijwilligers Informatie Lunch gehouden in Moeke aan de Oude Markt 8 in Enschede. Op deze manier kunnen mensen die interesse hebben om een paar uur per week als vrijwilliger aan de slag te gaan op een fijne, laagdrempelige manier kennismaken met de activiteiten van Humanitas Twente.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op sterkesamenleving.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden