Ine (midden) met de andere genomineerde: "Als ik zie dat buren blij zijn als ik ze help, geeft mij dat zelf ook een heel goed gevoel."
Ine (midden) met de andere genomineerde: "Als ik zie dat buren blij zijn als ik ze help, geeft mij dat zelf ook een heel goed gevoel." (Foto: PR)

Beste Buur Bokaal 2019 voor Boekelose Ine

Boekelo - Ine Oldenhof is de 'Beste Buur' van de gemeente Enschede. Op zaterdag 28 september, nationale Burendag - kreeg de Boekelose de Beste Buur Bokaal 2019 uitgereikt door wethouder Jeroen Diepemaat.

Al vele jaren zet Ine zich in voor haar buurt en haar deur staat altijd open voor iedereen. "Ik vind het heel bijzonder dat ik genomineerd ben. Ik heb er geen woorden voor. Mensen helpen is zó simpel. Als ik zie dat buren blij zijn als ik ze help, geeft mij dat zelf ook een heel goed gevoel."

De uitreiking vond plaats in de Sociëteit van het Wilminktheater en werd afgesloten met een lunch met alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd.

Voor alle zes Enschedese genomineerden waren er bloemen. Voor de winnares was er een bokaal en een VVV-cheque. Ook mag de winnares een prijs bepalen die 'noaberschap' en ontmoeting in haar buurt stimuleert.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en tien gemeenten in Twente. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat draagt bij aan het zo geroemde Twentse noaberschap.

Meer berichten