De 94-jarige heer Langkamp, bewoner van De Posten, met Henk Siekmans, de voorzitter van de wijkraad Wesselerbrink.
De 94-jarige heer Langkamp, bewoner van De Posten, met Henk Siekmans, de voorzitter van de wijkraad Wesselerbrink. (Foto: Ingrid Bargeman)

Familie schenkt duofiets aan De Posten en de wijk

Enschede - Tijdens landelijke Burendag afgelopen zaterdag vierde De Posten een feestje met en voor bewoners en buurt. Eén van de hoogtepunten van het programma was de feestelijke ingebruikneming van een duofiets.

Onder het genot van muziek en proeverijen kon de buurt zaterdag aan de hand van een vol activiteitenprogramma kennismaken met De Posten. Ook bewoners genoten met volle teugen. Het doel van de landelijke Burendag is mensen dichter bij elkaar brengen.

Koren op de molen van Postenbestuurder Rick Hogenboom: "De Posten staat in het hart van de buurt en midden in de samenleving. Vanuit de coalitie 'Onze buurt De Posten' werken we de komende jaren samen met Gemeente Enschede, woningcorporatie Domijn en Woonzorg Nederland én een heleboel partners aan het creëren van een duurzame buurt. Een evenement als Burendag sluit daar natuurlijk naadloos bij aan."

Eén van de feestelijke hoogtepunten was de ingebruikneming van een nieuwe duofiets. De 94-jarige meneer Langkamp, bewoner van De Posten, fietste vroeger dagelijks vele kilometers. Zijn gezondheid laat dat nu niet meer toe, maar zijn wens om naar buiten te gaan blijft. Een duofiets is dan een uitkomst. Deze wens kwam de familie Post ter ore. Zij besloten daarop een duofiets te schenken aan De Posten. "De fiets is niet alleen voor bewoners van de Posten, maar is ook voor wijkbewoners bedoeld. We hopen dat er vele fietskilometers op gemaakt worden", aldus de gulle gevers.

Meer berichten