Een paar kinderen mochten zelfs even 'koeknuffelen' met de koe in het strohok.
Een paar kinderen mochten zelfs even 'koeknuffelen' met de koe in het strohok. (Foto: Edith Howard)

'Dichterbij natuur kom je niet'

Boekelo - Vijftig kinderen plus ouders en grootouders deden vrijdag mee aan een bootcamp op het landgoed Hof te Boekelo onder enthousiaste begeleiding van Hein Ooitink van In2sport. Vervolgens mochten ze wortels, aardappels en bietjes oogsten in de bijzondere Ware-Natuur-tuin van Philip Gortemaker.

Terug op boerderij 'n Pol mochten ze hiervan verschillende gerechtjes maken en proeven bij de foodtrailer samen met chef-kok Junior Rijkschroeff van restaurant De Basis. Tot slot was er een rondje over de biologische boerderij door boerin Jenny Stokkers. Zij liet de kinderen zien hoe elke dag met liefde voor de dieren en de natuur wordt gezorgd. De kalfjes werden geknuffeld, de koeien gevoerd en de melkmachine gedemonstreerd. Een paar kinderen mochten zelfs even 'koeknuffelen' met de koe in het strohok. Nico Bebseler leverde met Eko Twente aanvullende biologische producten rechtstreeks van boeren en tuinders uit de streek. Humankind kinderopvang Enschede ondersteunde de Foodcamp en deed met een BSO-groep mee aan de Foodcamp.

"Prachtig hoe we hier met verschillende partijen gezamenlijk kinderen en ouders letterlijk in beweging mochten zetten voor het verhaal achter ons eten. Wat je niet kent, kun je ook niet waarderen", aldus Judith de Rijk van de overkoepelende organisatie LekkerBoer

Meer berichten