Alles zes locaties van Liberein Enschede zetten zaterdag de deuren wijd open voor Burendag.
Alles zes locaties van Liberein Enschede zetten zaterdag de deuren wijd open voor Burendag. (Foto: Lenneke Lingmont)

Lachende gezichten en deinende lijven tijdens Burendag Liberein

Enschede - Alles zes locaties van Liberein Enschede zetten zaterdag de deuren wijd open voor Burendag. Het werd een feestje, waarvan de bewoners volop genoten.

Lachende gezichten, deinende lijven en hier en daar de handen de lucht in. In Ariënshuis Glanerbrug deed de boerenkapel Crescendo uit Buurse eerst een opwarmronde door de buurt om omwonenden te laten weten dat de Burendag bij Liberein begonnen was. Het feestje werd vervolgens voortgezet in de recreatiezaal, waar de koffie pruttelde en de slagroomsoesjes klaarstonden.

'Leven in de brouwerij'

In de hal genoot Danka, die zelf ooit 20 jaar bij Liberein werkte, van de reuring en de gezellige sfeer. "Leuk hoor, een beetje leven in de brouwerij. Ik zie aan de gezichten dat de bewoners ervan genieten." Het Zuider Koor uit Enschede nam even later het stokje van het dweilorkest over en zorgde ervoor dat de stemming er goed in bleef.

Ook op de andere locaties werd alles uit de kast gehaald om de eerste Burendag bij Liberein succesvol te laten verlopen. In Bruggerbosch kreeg kleine Matz van een clown een waterpistooltje van ballonnen aangereikt. Hij straalde. Het romantisch muziektheater van Ben Ziers zorgde voor muzikaal vermaak.

In de Eschpoort ging het personeel verkleed als Minnie Mouse met de koffiepot rond en werden ijsjes uitgedeeld. Bewoners genoten volop van de kinderen, die op meerdere locaties kleedjes in de hal legden en hun spulletjes verkochten.

Drempel kan nóg lager

Voor Liberein was het de eerste keer dat aangehaakt werd bij de Burendag. Doelstelling was om de drempel te verlagen en de buren uit de wijk te laten weten dat ze altijd welkom zijn in de tehuizen. In die opzet is Liberein op Burendag zeker geslaagd. "Bewoners vinden het heel erg fijn om ook eens andere gezichten te zien en nieuwe verhalen te horen", zegt Karin Koers, begeleider Ontmoetingscentrum Glanerbrug. Maar leerpunten waren er ook. Op Burendag kwamen diverse mensen langs omdat ze geïnteresseerd zijn in een toekomstige plaatsing. "Mensen wilden graag binnenkijken in een kamer. Dat verraste ons. We gaan daar een volgende keer zeker beter op inhaken. Met een voorlichtingsfilmpje over een woning bij Liberein. Of de inrichting van een modelwoning."

Meer berichten