Juf Margreet rechts van oud-directeur H. ter Heege en enkele mede-kleuterleidsters van de vroegere opleidingsschool voor kleuterleidsters.
Juf Margreet rechts van oud-directeur H. ter Heege en enkele mede-kleuterleidsters van de vroegere opleidingsschool voor kleuterleidsters. (Foto: PR)

Bijzonder afscheid voor Juf Margreet na 43 jaar

Enschede - Juf Margreet Venema (62) nam vrijdag na 43 jaar afscheid van OBS Park Stokhorst. Ze begon op deze school als 'kwekeling' bij juf Jolanda, die nog steeds haar collega is. Ze is sindsdien altijd op dezelfde school gebleven en is dus een soort boegbeeld geworden. Haar dochters Nienke en Anne gingen ook naar Park Stokhorst en haar collega juf Nancy (41) had ze als kleuter ooit in de klas.

Bij haar afscheid werd Margreet feestelijk begeleid door alle 270 kinderen van de school naar het haar zo vertrouwde kleuterplein. Hier werd vervolgens aandacht besteed aan haar afscheid. De ouders van de MR en OR boden haar namens alle ouders een cadeau aan. Margreet had zelf ook nog een verrassing in petto: ze bood de school een boom aan als blijvende herinnering aan haar. Daarna werd ze feestelijk toegezongen door de kinderen.

Bijzonder verrast was ze met het bezoek van H. ter Heege, de oud-directeur van de Opleidingsschool voor Kleuterleidsters. De 94-jarige oud-onderwijsman wist nog veel te vertellen over de tijd dat Margreet op deze school zat!

Juf Margreet gaat nu genieten van haar welverdiende (pré)pensioen. Overigens kan Margreet de school, de kinderen en haar collega's nog niet missen. Ze blijft als vrijwilliger verbonden aan de school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden