Mariëlle Siebelt: "Kinderen bewegen tegenwoordig veel minder dan vroeger, met name door iPad en smartphone. Wij vinden het belangrijk dat kinderen niet teveel stilzitten."
Mariëlle Siebelt: "Kinderen bewegen tegenwoordig veel minder dan vroeger, met name door iPad en smartphone. Wij vinden het belangrijk dat kinderen niet teveel stilzitten." (Foto's: PR)

Regenboog en Sportaal beloond voor dagelijks uurtje sporten

Enschede - Het 'Beste initiatief op sport- en beweeggebied 2018/2019' komt uit Enschede. Basisschool De Regenboog en sportbedrijf Sportaal mochten de prijs woensdag 25 september in ontvangst nemen in Emmen. De verkiezing is onderdeel van de 'Sportgemeente van het Jaarverkiezing' die die dag werd gehouden tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging Sport en Gemeenten.

Op De Regenboog sporten leerlingen structureel elke middag één uur. Om dit te realiseren zijn de schooltijden aangepast van 08.30 tot 15.00 uur, zodat alle kinderen tussen de middag één uur kunnen bewegen. Het initiatief komt van basisschooldirecteur Mariëlle Siebelt: "Kinderen bewegen tegenwoordig veel minder dan vroeger. Natuurlijk moet je tegenwoordig gebruikmaken van smartphones en iPads, maar wij vinden het ook belangrijk dat kinderen niet teveel stilzitten. Daarom sporten ze nu elke dag een uurtje."

Samen met Sportaal werd het concept ontwikkeld, geïmplementeerd en waar nodig aangepast het afgelopen schooljaar. Jeroen Geerink van Sportaal: "We bieden diverse sport- en beweegvormen aan. Je merkt dat de kinderen het leuk vinden om nieuwe sporten te ontdekken en wanneer kinderen tussen de lessen door in beweging zijn, kunnen ze zich gedurende de dag beter concentreren en hebben ze meer energie."

De leerkrachten hebben op deze manier ook weer echt een uur pauze. Hierdoor vermindert de werkdruk. Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een samenwerking tussen Basisschool De Regenboog, Sportaal, Gemeente Enschede, ROC van Twente, Menzis en diverse sportverenigingen.

Meer berichten