Jeroen Kumeling gaf Marlieke Kremers een kijkje in de wereld van ecstatic dance op Landgoed AlGoed.
Jeroen Kumeling gaf Marlieke Kremers een kijkje in de wereld van ecstatic dance op Landgoed AlGoed. (Foto: Mijn Spirituele Zoektocht / 1Twente)

Marlieke Kremer over nieuwe serie: 'Ontmoetingen waren soms confronterend'

Enschede - Voor het derde seizoen van het tv-programma Mijn Spirituele Zoektocht neemt 1Twente-presentatrice Marlieke Kremer kijkers mee naar spirituele mensen in en buiten Twente. Het programma wordt vanaf woensdag 2 oktober weer in heel Twente uitgezonden op 1Twente.

In dit seizoen krijgt de kijker onder meer een kijkje in de wereld van ecstatic dance, numerologie, mediumschap en healing. "Numerologie was één van de onderwerpen die helemaal nieuw was voor mij", aldus de presentatrice. "Ik had geen idee hoe dit paste binnen de spirituele wereld. Het bezoek aan Theo Jeukens uit Ambt Delden heeft mij erg verrast."

Onderwijs

Theo Jeukens werkte ruim 30 jaar in het onderwijs. Door zijn spirituele gaven kon hij veel leerlingen helpen die met zware problemen zaten. Toch werd zijn hulp niet altijd gewaardeerd in het onderwijs. Theo heeft nu zijn werk voortgezet als jongerennumeroloog. Hierbij kan hij aan de hand van een geboortedatum veel vertellen over de kerneigenschappen en valkuilen bij jongeren.

Mediums en healers

Ook neemt het programma de kijker mee in de wereld van ecstatic dance met Jeroen Kumeling op Landgoed AlGoed. Verder komen medium Jason Goldworthy (oorspronkelijk uit Schotland), spiritueel coach Susan Brouwer, healer Bennie Oude Engberink en quantum touch-healer Wim Velthuis voorbij in het derde seizoen van de serie. In de afleveringen zitten zowel interviews, maar ook oefeningen om de kijker te laten zien wat het spirituele werk precies inhoudt.

Drempel over

De presentatrice moet bij het afnemen van de interviews ook een fikse drempel over, vertelt ze: "Tijdens de opnames voelden deze mensen feilloos aan waar mijn blokkades en emotionele uitdagingen zaten. Dit was voor mij best confronterend, maar ook fijn omdat je dan even weer op het goede spoor gezet wordt. Ik ben blij dat het wederom gelukt is om een seizoen neer te zetten waarin door de interviews en oefeningen duidelijk wordt op welke manier je meer zelfbewustzijn kunt creëren waardoor je beter in je vel kan komen te zitten."

Waar en wanneer

Het programma is vanaf woensdagavond 2 oktober elke woensdagavond te zien op 1Twente na het nieuws van 18.05 uur, elk uur herhaling (alle lokale omroepen in Twente) en online via www.mijnspirituelezoektocht.nl
 

Meer berichten