Op zaterdag 14 september zette een grote groep van de Lions Club Enschede zich in via Present.
Op zaterdag 14 september zette een grote groep van de Lions Club Enschede zich in via Present. (Foto: Peter Geul)

'Er ontstaat meer begrip voor elkaar door kennismaking'

Enschede - Stichting Present bestaat dit jaar 12,5 jaar in Enschede. In verband hiermee worden gedurende het jaar twaalf jubileumprojecten uitgekozen: iedere maand wordt een andere groep vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens een bijzonder project. Ook laten we één van de vrijwilligers aan het woord. Op zaterdag 14 september zette een grote groep van de Lions Club Enschede zich in via Present. Tekst: Leonie Verloop

Present organiseert vrijwilligerswerk in groepsverband, waarbij groepen in één dag een stadsgenoot een nieuwe start of een bijzondere dag schenken. Iedere groep kan 'Present' zijn in Enschede. Op zaterdag 14 september zette een grote groep van de Lions Club Enschede zich in via Present.

'Meer begrip'

'We serve', is het motto van de Lions Club, vertelt 'Handen uit de mouwen'- commissielid Ger Vergeer. "Door wederzijdse kennismaking met de doelgroepen van Present ontstaat meer begrip voor elkaar."

'Andere setting'

De Lions Club steekt deze zaterdag de handen uit de mouwen in het buitengebied van Enschede. "Het is heel goed om elkaar in een andere setting te ontmoeten. Je leert de ander daardoor beter kennen. Door praktische hulp te bieden aan een deel van de samenleving die het moeilijker heeft, maakt je als club en als individu meer bewust van het bestaan daarvan. Het motiveert ons om te helpen waar we dat kunnen", aldus Ger.

Overbodig?

"Het zou natuurlijk prachtig zijn als Present het zo goed zou doen dat ze zichzelf overbodig maakt. Immers, dan zou hulp niet meer nodig zijn. Helaas zal hulp nog wel nodig blijven. Present biedt allerlei instellingen de kans hun wens voor maatschappelijke verantwoordelijkheid tot praktische uitvoering te brengen."

Vragen over of aan de mensen van Stichting Present? Ga naar:

https://stichtingpresent.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden