Wethouder Jurgen van Houdt bij de bekendmaking van de plannen.
Wethouder Jurgen van Houdt bij de bekendmaking van de plannen.

Minibosjes bij OBS La Res en bij BEIEN

Enschede - Er zijn twee locaties voor zogeheten 'Tiny Forests' in Enschede geselecteerd: het schoolplein van basisschool La Res en het plein voor BEIEN aan de Meeuwenstraat. Op beide locaties wordt dit najaar een minibos aangeplant. Dat maakte wethouder Van Houdt woensdag 18 september bekend.

"In heel Enschede werken we samen hard aan een groene buurt. Groene schoolpleinen, mini- tuintjes, plantsoenen en wijkontmoetingstuinen zijn daar al enkele voorbeelden van. Met de Tiny Forests zetten we weer een stap op de goede (groene)weg. Zo investeren we niet alleen in de toekomst van onze jeugd maar dragen we ook nog eens bij aan een gezond klimaat en een mooie leefomgeving voor iedereen", aldus de wethouder.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.

Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

De komende twee jaar wil initiatiefnemer IVN Natuureducatie 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Gemeente Enschede is partnergemeente en maakt twee minibossen mede mogelijk. Dit najaar worden de minibossen bij basisschool La Res en BEIEN aangelegd. Iedereen die in de buurt woont van deze locaties en wil helpen met het planten van een minibos kan zich aanmelden bij Sylvia Neutel via s.neutel@ivn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden