Een bijzondere vliegshow zien? Meld je dan aan voor de thema-avond 'Dans van de spreeuwen'.
Een bijzondere vliegshow zien? Meld je dan aan voor de thema-avond 'Dans van de spreeuwen'. (Foto: Adri Schols)

Thema-avond 'Dans van de spreeuwen' in Kristalbad

Enschede - Een bijzondere vliegshow zien? Meld je dan aan voor de thema-avond 'Dans van de spreeuwen' in het Kristalbad op vrijdag 20 september. Iedere avond vliegen hier duizenden spreeuwen rond in prachtige formaties. De gids van Landschap Overijssel vertelt je deze avond over het waarom en hoe het komt dat ze niet met elkaar botsen.

Het Kristalbad is een walhalla voor vogels. Ieder seizoen zie je weer andere vogelsoorten. In deze periode van het jaar zijn er ontzettend veel spreeuwen in ons land. Een deel hiervan trekt over een paar weken verder naar hun overwinteringsadres elders in Europa. Overdag zijn ze actief in kleine groepjes, maar 's avonds zoeken ze elkaars gezelschap op om samen te overnachten. Maar voordat ze gaan slapen, dansen ze in hele grote groepen door de lucht.

De excursie begint om 18.30 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Meld je aan als je mee wilt. Dat kan online via www.landschapoverijssel.nl of via een belletje naar 0529 401 731. Startlocatie is de parkeerplaats van IJsbaan Twente aan het Colosseum 90. Kosten: 5 euro, kinderen de helft. Graag vooraf contant voldoen. De avond is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel. Tip: Neem je verrekijker mee en trek stevige schoenen aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden