Welke gevolgen heeft de droogte voor de natuur? Zondag 8 september verzorgt Landschap Overijssel een speciale excursie met dit thema.
Welke gevolgen heeft de droogte voor de natuur? Zondag 8 september verzorgt Landschap Overijssel een speciale excursie met dit thema. (Foto: Clifton Buitink)

Bekijk gevolgen van droogte op Landgoed Groot Brunink

Enschede - Welke gevolgen heeft de droogte voor de natuur? Zondag 8 september verzorgt Landschap Overijssel een speciale excursie met dit thema.

Met een natuurgids ga je op stap over Landgoed Groot Brunink. Hier wordt onder meer 2 hectare fijnspar gekapt die door de droogte sterk verzwakt zijn. De gids vertelt onderweg meer over het hoe en waarom en andere maatregelen die de komende jaren op de planning staan.

Een ander interessant aspect dat tijdens deze excursie aan bod komt, is het vasthouden van water. Tot nu toe zorgden beken en greppels dat het overtollige water werd afgevoerd. Door de klimaatverandering is het nu echter noodzaak om water vast te houden om verdroging tegen te gaan en onze bossen vitaler te maken.

Tijdens de excursie is er ook aandacht voor de natuur van het landgoed.

Info en aanmelden: landschapoverijssel.nl/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden