De vijftien eengezinswoningen liggen aan een groen hofje. Ze gaan in de sociale verhuur.
De vijftien eengezinswoningen liggen aan een groen hofje. Ze gaan in de sociale verhuur. (Foto: PR)

Zuiderspoor op zoek naar bewoners

ENSCHEDE – Aan de Haaksbergerstraat bouwt woningcorporatie Domijn het Nieuwe Zuiderspoor. 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een groen hofje, allemaal bestemd voor de sociale verhuur. Vanaf 3 september gaan de woningen in de verhuur.

De eerste vijf verdiepingen van het appartementengebouw staan en de eengezinswoningen zijn al op de benodigde hoogte. Domijn heeft de appartementen speciaal gebouwd voor mensen met een middeninkomen.

"Sinds de landelijke invoering van het passend toewijzen, waarbij de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de huishoudgrootte, zien wij dat huurders met een middeninkomen vaak tussen wal en schip vallen. Daarom hebben de appartementen van het Nieuwe Zuiderspoor allemaal een huurprijs die past bij huurders met een middeninkomen", aldus Lucas Fransen van Domijn.

Op dinsdag 3 september gaat om 09.00 uur een deel van de woningen van het Nieuwe Zuiderspoor in de verhuur. Op maandag 9 september om 09.00 uur volgt de rest. Via www.domijn.nl kunnen geïnteresseerden vanaf die data reageren.

Domijn werkt niet met wachtlijsten. Alle woningen worden verloot via een lotingssysteem. Geïnteresseerden moeten zich wel inschrijven als woningzoekende.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden