Jan Geurtz komt op woensdag 11 september voor een liefdevolle lezing naar Prismare.
Jan Geurtz komt op woensdag 11 september voor een liefdevolle lezing naar Prismare. (Foto: Mayke Niestadt )

Jan Geurtz: 'Zoektocht naar liefde eindigt in onzekerheid'

Enschede - Jan Geurtz, de auteur van onder meer 'Verslaafd aan liefde' en 'Over liefde en loslaten', komt op woensdag 11 september voor een lezing naar Prismare.

In zijn boeken en in deze lezing vertelt Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt volgens Geurtz juist averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid van een liefdespartner. Zo ontstaat er een vorm van verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of - misschien nog erger - verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Met humor en praktische voorbeelden wordt een uitweg getoond uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelfafwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel, maar juist de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid. Aldus Jan Geurtz.

Aanvang: 19.30 uur. Kaarten à 17,50 euro zijn vooraf te bestellen via lightspiritevents.com. Aan de deur worden geen kaarten verkocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden