Groep 6 van Basisschool Paulus wint verkeersquiz

Algemeen

Enschede - Op dinsdag 15 juni werd de grote Enschedese verkeersquiz gehouden. Hier doen heel veel Enschedese basisscholen aan mee, maar er kan er maar eentje de winnaar zijn en dit jaar was dat Basisschool Paulus. Tijdens de finale in het Wilminktheater wisten Nina en Tycho de meeste antwoorden van alle kinderen. Aan deze quiz doen alleen kinderen van groep 6 mee en het was al heel knap als je de finale haalde, laat staan als je ‘m weet te winnen. De hele klas vond het super spannend en diezelfde middag werden ze dan ook enthousiast onthaald op school.

Maar goed, daar bleef het niet bij. Want Nina en Tycho mochten het later die week opnemen in de finale van de provincie Overijssel als beste duo van Enschede. Ook dit was een spannende quiz met af en toe wel hele moeilijke vragen.

Want weet u vanaf welke leeftijd een kind voorin mag zitten zonder zitje of verhoging? 9 jaar? 10 jaar? Of heeft het meer te maken met lengte? Juist ja, het is de lengte: bij 1,35 m of groter mag je zonder zitje/verhoging op de bijrijdersstoel zitten.

Opnieuw schitterden deze toppers en stonden zij zelfs heel lang op een gedeelde eerste plaats. Uiteindelijk is het een tweede plaats geworden. Da’s ook erg knap: tweede worden van de hele provincie Overijssel. Dus meester Kevin, groep 6 en de héle Basisschool Paulus waren super trots.

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 16 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19