Verhalen uit de stad verbeeld door kunstenaars

Enschede - Onze stad gonst van de mooie, boeiende en verrassende verhalen. Van mensen die we niet kennen maar wel willen leren kennen, of van verenigingen waar we het bestaan niet van wisten. Al deze verhalen zijn de moeite waard en maken onze stad rijker. Concordia laat in het project Koppelkunst de verhalen van de stad optekenen door beeldend kunstenaars.

De kickoff is met skatepark De Fabriek die opdracht gaf aan kunstenaarskoppel Jet Broekstra en Mark van Loon om hun interesses, tricks, talent en verhaal te verbeelden in een skate-kunst-object.

Het project Koppelkunst is opgezet om de verbinding tussen kunst en bewoners van Enschede te versterken. Het kunstwerk wordt gemaakt in opdracht van en soms zelfs samen met de bewoners van de stad en zo zien we dat kunst heel dichtbij de mensen staat. Doordat de inspiratie en aanleiding voor de kunstwerken direct van inwoners afkomstig is, wordt kunst van en voor ons allemaal. Concordia koppelt kunst aan inwoners in de stad en omgekeerd, omdat beide de stad mooier en rijker maken.

In het project Koppelkunst verbeelden kunstenaars de verhalen van de stad. Groepen of verenigingen hebben een verhaal dat ze bindt. Concordia geeft deze verhalen op een bijzondere manier een podium.

Skatepark

In de eerste aflevering is skatepark De Fabriek opdrachtgever van kunstenaarskoppel Beeldbouw. Enschede heeft een prachtig skatepark, gevestigd in een van de hallen van de voormalige Polaroidfabriek. De vrijwilligers van De Fabriek bouwden hun skatepark zelf. Wat drijft deze skateboarders om een eigen skatehal te bouwen, wie zijn zij en hoe willen ze zich presenteren aan de andere inwoners van Enschede?

De afgelopen maanden zijn Jet Broekstra en Mark van Loon in gesprek gegaan met vrijwilligers van het skatepark, hebben samen schetsen gemaakt, hout gezaagd, geoefend, skate les gekregen en gebouwd aan objecten die de skate cultuur verbindt met beeldende kunst. Hun startpunt was dat skaters net als zij hele creatieve mensen zijn.

Het hele traject is vastgelegd door fotograaf Tessa Wiegerinck. Alle kunstwerken en foto’s samen worden geëxposeerd in Concordia.

Op zaterdag 3 juli 15h. wordt de expositie geopend in het bijzijn van de kunstenaars en de vrijwilligers van Skatepark De Fabriek. (Breng je skateboard mee!)

Meer berichten