Een van de bands tijdens NixenMeer in het kader van de Grolsch Summer Sounds is. Foto: Boogie Beasts. (Foto: Véronique Janssen)
Een van de bands tijdens NixenMeer in het kader van de Grolsch Summer Sounds is. Foto: Boogie Beasts. (Foto: Véronique Janssen) (Foto: )

NixenMeer: Het beste op bluesgebied op de Oude Markt

Enschede - NixenMeer is op donderdag 8 augustus aan de beurt om de editie van de Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt in Enschede te vullen met bluesmuziek. Voor de line-up is het beste op bluesgebied uit België en Engeland gehaald.

Van 18.45 tot 19.45 uur is er een optreden van Black Cat Biscuit uit België, van 20.05 tot 21.05 uur treedt Walter Broes & The Mercenaries op (ook uit België), tussen 21.25 en 22.25 uur is Little Geneva uit Engeland aan de beurt uit België komt van 22.45 tot 0.00 uur Boogie Beasts.

''De avond begint met Black Cat Biscuit. De band werd opgericht in 2015 door vijf gedreven muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij verschillende bands'', aldus de organisatie. ''In 2018 wonnen ze de Belgian Blues Challenge en vanaf dat moment bestormen ze met succes vele Europese podia. Uit de as van The Seatsniffers verrees Vlaanderens vrolijkste rootsrockcombo: Walter Broes & The Mercenaries. Een iets nettere groepsnaam deze keer, maar voor de rest nog even vet als de kuif van frontman gitarist/zanger Walter Broes. Met zijn nieuwe trio wordt Broes bijgestaan door drummer Lieven Declercq, bekend van de Belgische Ska/rocksteadyband Internationals en contra bassist Clark Kenis. Little Geneva is een uit Bristol afkomstige band van de gebroeders Dave en Chris Doherty. Ze brengen prachtige British Blues Boom van de midden 60-er jaren vorige eeuw. Nostalgisch als de oorspronkelijke Fleetwood Mac. Boogie Beasts sluiten de avond af met goede teksten, muziek die je bij de strot pakt, maar bovenal een uniek samenspel. Dreigend, broeierig, swingend en vol vette grooves waarbij hill countryblues invloeden altijd een hypnotiserende rol spelen. Er zijn dan geen swamps te vinden in de lage landen, maar Boogie Beasts heeft daar wel overduidelijk haar roots.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden