Foto:

MST'ers rennen met spoed voor het goede doel

Enschede - Zo'n twintig spoedeisende hulp-medewerkers (onder wie SEH-artsen, verpleegkundigen, secretaresses en leidinggevenden) van MST zijn hard aan het trainen voor de SGOrun op zaterdag 21 september.

Met deze sponsorestafetteloop willen zij geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan verdere verbetering van de spoedzorg. De SGOrun is een (sponsor)estafetteloop van de spoedeisende hulp-afdeling van het ene ziekenhuis naar de spoedeisende hulp-afdeling van een ander ziekenhuis om geld op te halen.

Er wordt geld opgehaald voor het SGOfonds. SGO staat voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds.

Dit jaar nemen 26 ziekenhuizen deel. Dat is een flinke stijging in vergelijking met 2018. Toen waren het er nog elf. Voor de MST'ers is dit de derde keer dat zij meedoen aan dit initiatief. Inmiddels hebben zij hun collega's uit Almelo (ZGT) ook enthousiast gekregen om aan te sluiten. De looproute start bij de SEH van MST en leidt via een route die slingerend door het Twentse land gaat, naar de finish bij de SEH van ZGT Almelo. Daar zullen ook de collega's uit ZGT Almelo finishen. Vorig jaar werd er in totaal ruim 25.000 euro opgehaald, waarvan ruim 2.500 euro door het MST-team.

Sponsoren van dit team en hiermee bijdragen aan de verbetering van de spoedzorg kan via de website www.sgorun.nl/sponsor. Vergeet daar niet om Team MST te vermelden.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden