aangeboden door ongediertebestrijden.com

Houtaantasters gesignaleerd in Enschede

Enschede heeft een historisch karakter. Vooral de oude huizen doen terugdenken aan vele jaren geleden. Deze huizen hebben karakteristieke houten constructies en zijn hier ook vaak in hun geheel uit opgebouwd. Een waar paradijs voor houtaantasters, zoals de boktor, houtworm en spinthoutkever. Ongediertebestrijders in de buurt krijgen dan ook steeds vaker meldingen over de mogelijke aanwezigheid van houtaantasters. 

De gevaren van houtworm

Houtworm houdt zich vooral schuil in houten vloeren, meubels en dakconstructies. Wanneer het hout besmet is met houtworm, wordt de draagkracht van het hout flink verminderd. Houtworm vreet zich namelijk een weg door het hout heen, waardoor er grote gangen ontstaan. Als de houtvretende wormen een tijd in het hout hebben gezeten, is de kans groot dat het houten object niet meer gered kan worden. Aangetaste draagbalken en dakconstructies kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Wordt houtworm niet op tijd gesignaleerd? Dan is de kans op instorting aanwezig. 

Houtworm en andere houtaantasters herkennen

Om houtworm te signaleren, moet je weten waar je op moet letten. Zie je gaatjes in het hout en ligt er boormeel op de grond? Dan heb je te maken met een actieve besmetting. Bestaat je huis voornamelijk uit houten oppervlakken? Controleer deze oppervlakken dan regelmatig. De kans is groot dat de ongediertebestrijding Enschede het hout nog kan redden, wanneer jij het probleem zo vroeg mogelijk meldt. Ga zelf niet aan de slag met bestrijdingsmiddelen. Je kunt het hout verder beschadigen of houtworm niet goed genoeg aanpakken. Het probleem is dan niet verholpen.

Meer berichten