Column Hans Assink: Dumfries

Algemeen

Het blijven rare tijden. Duitsland verliest door een eigen doelpunt van de Fransen, de Fransen kunnen geen goulash maken van de Hongaren, de Portugezen maken twee eigen goals binnen vijf minuten, de Engelsen kunnen op Wembley niet winnen van de Schotten, de Spanjaarden niet van de Zweden én niet van de Polen, de ouwe linksback van Heracles schittert bij de Duitsers en Dumfries wordt topscorer van Oranje.

En dan fluiten de meeste scheidsrechters ook nog eens heel goed en doen de varren precies wat ze moeten doen, alleen het hoogst noodzakelijke. Daar had ik bij het invullen van de EK-pool geen rekening mee gehouden. En dan speelt Oranje ook nog 5-3-2, Italië op zijn Nederlands en Duitsland op zijn Spaans.

Gelukkig scoort Ronaldo nog gewoon. Een houvast in rare tijden. Verder doemen er vreemde snuiters en snuitsters op als analist, doet de assistent bondscoach een onvervalste Ollongren en is een spandoek achter een vliegtuigje met de tekst Auf wieder schnitzel niet origineel genoeg volgens onze onvolprezen bondscoach, Frank de Boer. Intussen is Pandev begraven in het strafschopgebied van de Macedoniërs. Sorry, de Noord-Macedoniërs. Van het leger analisten zijn alleen Marcel van Rosmalen (citaat Jan Boskamp) en Hélène in topvorm. Hélène zat met een breiwerkje aan tafel! En Van Rosmalen doet wanstaltige pogingen de oranjekoorts te temperen, maar ik ga toch echt wel mijn Lidl-zegels verzilveren, al lijken de juichslippers op te zijn.

Maar het belangrijkste is dat het weer goed gaat met Christian Eriksen. Naar omstandigheden dan hè. Ik heb Denemarken als verrassing. Halve finale. Het is ze gegund, de Denen. En ze gaan mooi met drie punten door als tweede in de groep. De Russen zijn eraan met 4-1. De Franse scheids gaf nog wat tegengazprom, maar dat maakte niet uit. Denemarken tegen Wales straks in Amsterdam. En Oranje gaat naar Boedapest. Tegen de nummer drie uit Deëofef. Sorry, D, E of F. Een nummer drie? Dat moet lukken. Al blijven het rare tijden. Ik zie een nieuwe analist… Peter Pannekoek!

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl)

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48