Foto:

Een groeiend bedrijf door Covid-19? Het overkwam De Boer Dental uit Harkema

Een groeiend bedrijf door de Covid-19 crisis in Nederland? Dat is iets wat De Boer Dental uit Harkema overkwam. De groothandel kunt u niet alleen kennen van de medische producten, maar ook van de niet-medische producten. Hoewel de naam van het bedrijf staat aangeduid als tandartsgerelateerde producten, is het tegendeel waar. Voornamelijk de nitril wegwerphandschoenen en mondkapjes waren niet aan te slepen het afgelopen jaar. En hoe kon dat ook anders? Door de plotselinge Coronacrisis waren er nog nauwelijks handschoenen en mondkapjes te verkrijgen. Met name de zorg kwam hierdoor in zwaar weer terecht. Waar de meeste bedrijven moeite hadden om dit te kunnen blijven leveren, heeft De Boer Dental zich duidelijk weten te onderscheiden door wél te kunnen blijven leveren.

Op dit moment heeft de Harkemase groothandel een flinke ontwikkeling doorgemaakt, ook door Covid-19. Om hier meer over te weten te komen, spraken we de eigenaar van De Boer Dental uit Harkema, Thomas de Boer.

Jullie leveren ook niet-medische producten, is een naamswijziging niet op zijn plek?

Eigenlijk zou een naamswijziging inderdaad op zijn plek zijn. Bij het horen van onze bedrijfsnaam denken veel mensen direct aan tandartsgerelateerde producten. Het tegendeel is natuurlijk waar en wij leveren ook niet-medische producten. 

Jullie hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar blijkt dat uit?

Om aan al de aanvragen te kunnen voldoen van onze klanten, hebben we voornamelijk het logistieke deel verbeterd. Mee gaan met de tijd. 

Als één van de weinigen konden jullie juist wél persoonlijke beschermingsmiddelen leveren. Hoe hebben jullie dat gedaan?

Normaal gesproken komen onze persoonlijke beschermingsmiddelen uit het buitenland. Deze worden getransporteerd via de boot. Echter was deze manier niet snel genoeg en besloten we de beschermingsmiddelen te laten invliegen met het vliegtuig. Op deze manier kunnen we onze klanten sneller van dienst zijn. 

Wat deed dat met de transportkosten?

De transportkosten gingen op deze manier wel omhoog natuurlijk. Iets in laten vliegen is nu eenmaal prijziger dan over laten komen met de boot. Onze verwachting is wel dat dit gaat stabiliseren en de prijzen weer ‘normaal’ gaan worden. 

Wat zijn de toekomstplannen van De Boer Dental?

Op dit moment liggen er veel toekomstige plannen op tafel voor het einde van 2021. Zo is het al zo goed als zeker dat de groothandel gaat verhuizen naar een groter pand. Het plan is om onze processen zo veel mogelijk te gaan automatiseren, zodat we voornamelijk sneller kunnen leveren aan onze 15.000 vaste klanten en onze service nóg beter gaat worden dan dat hij al is op dit moment. 

Waar staat De Boer Dental voornamelijk om bekend?

Wij zeggen altijd dat het bedrijf beschikt over Friese nuchterheid. We proberen altijd aan de aanvragen van klanten te voldoen en doen dit met veel plezier en flexibiliteit. 

Heeft u een vraag voor De Boer Dental of wilt u een kijkje nemen op de website? Dat kan! Surf naar www.deboerdental.nl en krijg een duidelijker beeld van het Harkemase bedrijf.

Meer berichten