aangeboden door fonu.nl

Alles wat je moet weten over de nieuwe Apple AirTag

Algemeen

Afgelopen april bracht Apple een nieuw product op de markt: De Apple Airtag. Met dit kleine apparaat kun je makkelijk je kwijtgeraakte spullen terugvinden: Handig voor de sloddervossen onder ons! In dit artikel vertellen we je hoe de AirTag er uit ziet, hoe de AirTag werkt, hoe duur de AirTag is en hoelang de AirTag meegaat.

Hoe ziet de Apple AirTag er uit?

De Apple AirTag is een witte, kleine schijf van ongeveer 3 centimeter. Op de achterkant van de schijf staat uiteraard het Apple logo. Wanneer je de AirTag besteld bij Apple kun je er voor kiezen om er een tekst op te laten zetten van maximaal 4 letters. Een emoticon of cijfercode is ook mogelijk. Wil je de AirTag ergens aanhangen, zoals aan je sleutelbos? Dan kun je ook nog een speciale AirTag sleutelhanger kopen waar je je AirTag in kunt stoppen.

Hoe werkt de Apple AirTag?

De AirTag is heel simpel in gebruik. Je hangt het aan je sleutelbos, stopt hem in je handtas, of hangt hem aan een ander voorwerp wat jij altijd kwijtraakt. Wanneer je het voorwerp waaraan je de AirTag hebt gehangen kwijt bent, dan kun je simpelweg op je Iphone via de ‘zoek-mijn’ app op een kaart bekijken waar je voorwerp is.

Hoe stel je de AirTag in?

Het instellen van de AirTag is erg simpel. Zet eerst je bluetooth aan, leg vervolgens de AirTag naast je Iphone of Ipad neer en klik daarna simpelweg op ‘verbind.’ Dit verschijnt automatisch op je telefoonscherm. In de stappen die je hierna automatisch doorloopt kun je de AirTag op je telefoon een naam geven. Wanneer je van plan bent de AirTag in je portemonnee te stoppen, geef je de AirTag dus ‘portemonnee’ als naam. Het is wel belangrijk om te weten dat je Iphone en Ipad minimaal iOS en iPasOS 14.5 moeten hebben om een AirTag aan te kunnen sluiten.

Hoe duur is de Apple AirTag?

De Apple AirTag is op dit moment te koop voor 35 euro per stuk. Je kunt er ook voor kiezen om een multipack te kopen, dan betaal je 119 euro voor vier AirTags. Om de AirTags te beschermen tegen schade kun je er AirTag hoesjes omheen doen. Met deze AirTag cases kun je zo ook meteen aan je sleutelbos of tas hangen.

Hoe lang gaat de Apple AirTag mee?

Na ongeveer een jaar zal de batterij van de AirTag leeg zijn. Je telefoon geeft via een melding aan wanneer dit zo is. De batterij is makkelijk te vervangen met een CR2032 knoopcel batterij. 

Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 9 uur geleden
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 11 uur geleden
Afbeelding
De mening van Enschede: Dronebasis op Twente Airport? 15 uur geleden
Karin de Vries, Joke Voogd en Inge van Erkelens (drietal in hesje) met enkele deelnemers aan de wandeling. .
Meer leren over planten in de natuur 22 apr, 10:28
Duitse belangstelling voor het Enschedese crematorium.
Duitse belangstelling voor crematorium Usselo 21 apr, 12:30
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:21
Jelle Snippe bereidt zich voor op het EK.
Snippe blij met steun Reggeborgh 20 apr, 14:24
Afbeelding
Van bultjes naar babyhuid 20 apr, 09:02