aangeboden door bednl.nl

Een boxspring kopen: hier moet je op letten

Algemeen

Van alle soorten bedden en matrassen die je kunt kiezen, is de boxspring ongetwijfeld de meest populaire. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een boxspring te kopen. Dit type bed heeft volgens velen namelijk voordelen die andere bedden simpelweg niet kunnen evenaren. Tenminste, als je de juiste kiest. Wil jij ook een boxspring kopen maar weet je niet waar te beginnen met je keuze? Lees dan gauw verder. 

Wat een boxspring is 

Om te bepalen of boxsprings bij jou passen en welke je wil hebben, moet je weten wat een boxspring is. Een boxspring is een bedcombinatie. Dat wil zeggen dat het bestaat uit een bedbodem, matras en eventueel een topper. De boxspring bestaat uit meerdere lagen waarvan de onderste laag bestaat uit een bedbodem met springveren, welke omringd worden door een bak van hout of metaal. Hieronder zit een frame met metalen of houten poten, vaak vrij dun en rond. De term boxspring slaat eigenlijk met name op het onderstel. Inclusief het matras en de topper spreken we van een boxspringcombinatie. De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. 

Comfort en duurzaamheid 

De reden dat de boxspring zo ongekend populair is, heeft met name te maken met comfort. Dit type bed is stevig maar niet te hard, veerkrachtig maar niet te doorgezakt. Een boxspring blijft lang in zijn originele vorm en biedt meer ondersteuning dan een traditionele lattenbodem. Bovendien is er veel mogelijk. 

Bepaal de matrasdikte vooraf 

Een boxspring is dus het onderstel inclusief een bijpassend matras. Je kunt namelijk niet zomaar elk matras op een boxspring onderstel leggen. Leg er een te dun matras op en je loopt tegen de volgende zaken aan: 

  • Je voelt de box door het matras heen.
  • Je ligt te hard; er zitten te weinig lagen op je bed.
  • Je krijgt te maken met kuilvorming. 

Bepaal dus eerst of je de juiste matras kiest en vooral: wat voor matras je wil. Want hoewel boxspringmatrassen allemaal stevig en duurzaam zijn, verschillen ze nogal in dikte en stevigheid. Houd jij van een hard matras of wil je juist lekker zacht liggen? Vind je het fijn om op een bepaald materiaal te liggen? Bepaal dit vooraf en kies een bijpassend matras. De mogelijkheden van boxsprings zijn eindeloos. 

Een topper kiezen 

De bodem van een boxspring is vaak hetzelfde. In het matras vind je echter veel variatie. En dan heb je nog de topper. Dit dunne matras dat je bovenop het grote matras legt, is typisch voor een boxspringcombinatie. Er  zijn veel topper om uit te kiezen. Vaak maak je die keuze op basis van aanvullende wensen die je hebt, waar het normale matras niet aan voldoet. Zo kun je kiezen voor goed ventilerend koudschuim als je het snel warm krijgt, een zachte topper voor als je matras vrij hard is of latex tegen allergieën. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 8 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20