Donatie van Vredehof voor de Vrienden van het MST

Algemeen

Enschede - Als feestelijke aftrap van het 10-jarig jubileumjaar van Uitvaartcentrum Enschede mochten De Vrienden van het MST een mooie cheque in ontvangst nemen van het Vredehof Donatiefonds. Pedro Swier (Algemeen Directeur) van Vredehof overhandigde een cheque t.w.v. € 1.500,-- aan Rianne Ligtenberg (Fondsenwerver) van de Vrienden van het MST.

Met o.a. deze bijdrage kan een ouder-kindkamer op de afdeling oncologie gerealiseerd worden. Als een kind opgenomen moet worden voor de behandeling van kanker, is het voor ouders het allerbelangrijkste om dag en nacht bij hun kind te kunnen zijn. Een ouder-kindkamer is een patiëntenkamer met een eigen ouderverblijf. De ruimtes zijn te scheiden door een deur voor rust en privacy. De oncologie patiëntjes brengen veel tijd in het ziekenhuis door, waarbij er extra aandacht is voor een zo normaal mogelijk leefklimaat. Met een ouder-kindkamer hebben ouder en kind meer privacy, maar toch ook nabijheid. En dat is zo belangrijk! 
De verwachting is begin september de kamer te kunnen openen.

Het Vredehof Donatiefonds helpt organisaties helpen. Het fonds verstrekt donaties aan organisaties die zich bezighouden met de laatste levensfase en het overlijden van mensen. Jaarlijks wordt een maximaal te doneren bedrag vastgesteld waarvoor een beperkt aantal projecten of initiatieven in aanmerking komt. Het Vredehof Donatiefonds beoordeelt jaarlijks wie voor een toekenning in aanmerking komt, aan de hand van een reglement en een ingevuld aanvraagformulier. Omdat Vredehof sterk geworteld is in Twente, Salland en de Achterhoek worden ook voornamelijk initiatieven uit deze regio ondersteund.

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48