aangeboden door energie-aanbiedingen.com

Stop met te veel betalen voor je energierekening

Algemeen

Wist je dat meer dan de helft van de huishoudens te veel voor hun energie betaalt Dat komt omdat men vaak blijft zitten bij hun energieleverancier. Daarom betaal jij mogelijk ook te veel voor je energierekening. Blijf je namelijk jarenlang zitten bij dezelfde energieleverancier, dan betaal je automatisch hogere tarieven en krijg je geen mooie cashback of een cadeau. Ben jij er klaar mee om onnodig te veel te betalen? Tijd om over te stappen!

Waarom je mogelijk te veel betaalt voor je energierekening 

Energieleveranciers hebben veel over om jou als klant binnen te halen. Ze stunten altijd met hele hoge welkomstkortingen en gratis cadeaus bij 1-jarige contracten. Ze hopen dat je daarna nog jarenlang klant blijft bij ze. Want na dat jaar krijg je een contract voor onbepaalde tijd en ga je automatisch slaperstarieven betalen. Dit komt erop neer dat je hogere tarieven gaat betalen en je geen welkomstkorting of cadeau meer krijgt.

Soms biedt een energieleverancier nog wel een verlengaanbod aan. Met het verlengaanbod kan je vaak kiezen om nog een contract aan te gaan voor 1 of 3 jaar. Dit is een iets scherper aanbod dan wanneer je helemaal niets doet. Maar alsnog betaal je meer dan nodig is. Zit je al jarenlang bij dezelfde energieleverancier? Grote kans dat je dan honderden euro’s per jaar te veel betaalt 

Profiteer ieder jaar van een energie aanbieding

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt voor je energie, is het van belang om ieder jaar over te stappen. Zo voorkom je dat je slaperstarieven gaat betalen. Daarnaast kan je ieder jaar profiteren van mooie energie aanbiedingen. Zo kan je dus ieder jaar een hoge welkomstkorting of een gratis cadeau ontvangen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. 

Kiezen voor honderden euro’s cashback

Naast dat energieleveranciers scherpe actietarieven aanbieden, bieden ze ook altijd een hoge cashback aan bij een nieuw contract. Deze kan wel oplopen tot € 350,-. Deze krijg ja na het eerste jaar gestort op je rekening. Dit is de makkelijkste manier om geld te besparen op je energierekening. Wanneer je ieder jaar overstapt, ontvang je ieder jaar een cashback. Dat tikt lekker aan. 

Toch liever een gratis cadeau? 

Een aantal energieleveranciers biedt ook een energie cadeau aan bij een energiecontract. Denk hierbij aan een gratis cadeaubon van Bol.com of andere winkels, een gratis tablet en veel meer. Ben je net van plan iets te kopen bij Bol.com? Of net op zoek naar een nieuwe tablet? In dit soort gevallen kan het interessant zijn om te kiezen voor een aanbieding met cadeau. 

Kortom: wanneer je jarenlang blijft zitten bij dezelfde energieleverancier betaal je onnodig te veel voor je energie. Stap daarom ieder jaar over en ontvang een hoge welkomstkorting of een gratis cadeau. Een overzicht van alle actuele acties vind je hier: energie aanbiedingen

Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 5 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 21 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 23 uur geleden
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 23 uur geleden
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein gisteren
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 24 apr, 09:15