Hoe maak je de Haverstraatpassage bekend bij het winkelpubliek?

Algemeen

Enschede - De Haverstraatpassage. Hoe verder? Hoe mooi is het dat je als leerlingen van de Business School Bonhoeffer College Bruggertstraat, een opdracht krijgt om de mooiste winkelstraat van Enschede, de Haverstraatpassage, meer bekend te maken onder het winkelend publiek in Enschede. Een straat waar geen winkels van grote ketens te vinden zijn, maar bijna allemaal unieke winkels en winkeltjes met een eigen karakter.

Maar toch kennen veel mensen de Haverstraatpassage niet. Dus de opdracht van Brigitte Brus, eigenaresse van de cosmeticawinkel Homeostase in de Haverstraatpassage, hoe het winkelend publiek in haar straat en natuurlijk ook in haar winkel te krijgen, is voor de leerlingen een enorme uitdaging. Welke adviezen gaan ze geven? Waar moet in de ogen van de leerlingen vooral aandacht aan geschonken worden? Alles in het teken van meer bekendheid voor en aan de Haverstraatpassage.

Er is wekenlang gewerkt om inhoud te geven aan het programma van eisen. Wat zal wel werken en wat niet? Wat is haalbaar? En dan, toch wel een beetje spannend, de presentatie van hetgeen de verschillende groepen hebben bedacht. En presentatie aan de opdrachtgeefster, Brigitte Brus; aan Duco Hoek, manager van de binnenstad Enschede en aan Ellen Berkien, directeur van de locatie.

Creatieve ideeën

Mooie presentaties met veel verschillende ideeën. Wat te denken van een muziekstraat waar je over een stenen piano loopt, die geluid maakt? Of themamarkten in de zomermaanden? Of een pop-up-store met elke maand een nieuw thema? Of meer restaurants in de straat? Of een grote Lego-winkel? Of een opvang voor kinderen, zodat mamma en pappa bv. rustig een nieuwe spijkerbroek kunnen uitzoeken? Of regelmatig optredens van muziekbandjes of individuele artiesten? Of een openlucht-bioscoop met aan het begin van de avond films voor de kinderen en later op de avond films voor volwassenen? Dit is nog maar een greep uit de vele ideeën van de leerlingen.

De opdrachtgeefster heeft huiswerk meegekregen: Welke keuzes worden er gemaakt? Een meer dan geslaagd project. Eén van de leerlingen verwoordde het aldus: “Hoe fijn is het dat je op deze manier iets kunt doen voor je eigen stad; voor Enschede.”

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 14 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56