Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Eredivisie

Nog drie dagen en we spelen weer eredivisie! En tegen PSV zijn we niet kansloos. Als je gelijk kunt spelen tegen Schalke kun je dat ook tegen PSV, toch. De wedstrijd tegen Schalke liet zien dat we weer durven te voetballen. Die Garcia Garcia is zo gek nog niet gek nog niet. Voekiets in de spits!

En Jesse Bosch op de plek van Brama getuigt van lef en inzicht, want Bosch speelt de bal wel naar voren, waar Vandeheydens in de achteruit gaat.
Mooi ook om te zien dat we spelers zat hebben, elf op het veld en dertien op de bank. En dan waren Verhaegh, Brama, Hölscher, de nieuwe Japanner en de Georgische middenvelder er nog niet eens bij. En geld is er ook nog wel: de spelers kwamen in trainingspak het veld op! 34 graden, trainingspak aan! Dat is wel een signaal afgeven. Dat er voor de wedstrijd Duitse liederen werden gespeeld? Ook een signaal van 'wir schaffen das'.
Nou hadden we thuis ook nog nooit van Schalke verloren. Sterker, van de vijf eerdere wedstrijden werden er vier gewonnen, waarvan twee in de Europa Cup.
Minpuntje waren wel de zes Duitse journalisten die op de perstribune bleven zitten , terwijl het hele stadion ging staan om de overleden Harry Bruggink te eren met een minuut applaus.
Wat verder opviel was het fluiten van Bas Nijhuis of beter gezegd het niet fluiten van Bas Nijhuis, want de rijdende bakker weigerde weer geregeld te fluiten voor een overtreding.
Dat iemand wordt gezien als een goede scheidsrechter, terwijl hij eigenlijk de regels aan zijn laars lapt, is me een raadsel. Maar goed, het was warm. Ik heb nog nooit zoveel mensen met een waaier zien wapperen. Verder: een oud-speler van Dortmund maakte de 1-0 (Laukart) en nummer 42 (hij stond niet eens bij de opstellingen!) de 1-1. Sweet Caroline in het Duits bij de ereronde was wat minder, maar het beeld van toegejuichte Schalke-spelers voor Vak P was van ongekend grote klasse. Wir haben Freunde!

Het boek Kollum van Hans Assink is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten