Anja Veurink/FC Twente Media
Anja Veurink/FC Twente Media (Foto: Anja Veurink/FC Twente Media)

In Glanerbrug begint 27ste fanclub FC Twente

Glanerbrug - FC Twente heeft sinds gisteren 27 officiële supportersverenigingen. In Glanerbrug is namelijk besloten daar fanclub op te richten dat voorlopig de status van aspirant-supportersvereniging heeft.

Het vierkoppige heeft zich voorgesteld in café Nationaal aan het Heldersplein. De eerste voorzitter en initiator van deze vereniging voor het grensdorp is Joffrey Vogelzang.

Hiermee wordt het de 27ste lokale supportersvereniging van FC Twente nadat er al enkele jaren geen aanwas meer is geweest. Al meer dan 150 supporters hebben zich via voorinschrijving aangemeld als aspirant-lid voor de nieuw opgerichte vereniging. Om een volwaardige supportersvereniging te worden moet er aan enkele voorwaarden voldaan worden. Zo zijn er minimaal vijftig leden nodig met een seizoenskaart van FC Twente.

Al die supporters gaan ongetwijfeld op bezoek als FC Twente voor het eerst aftrapt in de eredivisie. Dat gebeurt op zaterdag 3 augustus in een thuiswedstrijd tegen PSV. De ontmoeting begint om 20.45 uur.

Op zaterdag 10 augustus is de tweede wedstrijd als in Groningen om 18.30 uur wordt afgetrapt. Op zondag 18 augustus is er een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (14.30 uur) en op zaterdag rijdt de bus naar Heerenveen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden