Artist impression van een blokje van vijf woningen.
Artist impression van een blokje van vijf woningen. (Foto: )

Start bouw 23 duurzame en gelijkvloerse woningen

Enschede - De Woonplaats en Hodes Huisvesting beginnen samen met de bouw van 23 zeer duurzame en gasloze woningen op vijf plekken in Stroinkslanden-Zuid in Enschede. Onlangs werden de eerste woningen per vrachtwagen van de fabriek in Goor, naar de bouwlocatie in Enschede gebracht.

Aan de Holtwiklanden wordt deze week op locatie gestart met het afmonteren van de woningen. ''De bouw kan als zeer bijzonder worden beschouwd omdat de woningen de afgelopen weken in de fabriek van Hodes in Goor al zijn voorbereid. Vervolgens worden de units op een vrachtwagen vanuit Goor naar Stroinkslanden-Zuid gebracht. In ongeveer vijf weken monteren ze de woningen op locatie af. Enkele maanden later kunnen alle huurders al genieten van hun nieuwe woning. Dit najaar krijgen ze nog de sleutel'', zo laat een woordvoerder van de Woonplaats weten. ''De woningen worden zeer duurzaam en gasloos gebouwd. Door middel van zonnepanelen en een warmtepomp wordt de woning van energie voorzien.''

De Woonplaats en Hodes Huisvesting werken samen aan bijzonder project in Stroinkslanden-Zuid

De 23 woningen komen op vijf verschillende plekken in Stroinkslanden-Zuid. Aan de Holtwiklanden zal Hodes beginnen met een blokje van drie woningen, daarna starten de werkzaamheden aan de Ahuislanden, op twee plekken aan de Auskamplanden en de Assinklanden. Hier komen blokjes van vijf woningen te staan.

Belangstellenden voor deze nieuwbouw konden meedenken over de woningen en kozen dit plan van Hodes Huisvesting als de beste. Alle 23 woningen met twee slaapkamers hebben een netto huurprijs van 652 euro. De belangstelling voor de nieuwbouw was groot, na loting zijn de woningen allemaal verhuurd. De toekomstige keuzes kunnen keuzes maken voor wonen voor of achter, en kleurstelling van keuken, badkamer en toilet.

Meer berichten