Marleen Baas (rechts) en Joan Hardon zijn in hun nopjes met de  titel. Baas nam zelfs een bijzonder record mee in de kofffer.
Marleen Baas (rechts) en Joan Hardon zijn in hun nopjes met de titel. Baas nam zelfs een bijzonder record mee in de kofffer.

Enschedese Marleen Baas beter dan Dafne Schippers als meisje was

Algemeen

Lisse - Tijdens nationale meerkampwedstrijden in Lisse heeft Marleen Baas (13) van AC Tion voor een daverende sensatie gezorgd op de zevenkamp bij de meisjes C. Baas verbeterde het officieuze Nederlandse record in deze leeftijdscategorie van Nadine Visser met maar liefst 66 punten.

Baas begon de zevenkamp met een Twents record op de 80 meter horden in 11.93 seconden, gevolgd door een uitstekende 1.67 meter bij het hoogspringen. Ook het kogelstoten (12.86 meter) en de 150 meter (19.44 seconden) leverden persoonlijke records op. Op de tweede dag begon Baas uitstekend met een 5.32 meter bij het verspringen, gevolgd door het tweede Twentse record, dit keer bij het speerwerpen, met 40.82 meter. Op de afsluitende 600 meter liep Baas gecontroleerd naar 1.42.80 minuten en dit leverde haar de beste prestatie allertijden op in Nederland.

Baas laat hiermee illustere namen als Nadine Visser, Dafne Schippers, Nadine Broersen en Anouk Vetter achter zich in de categorie Meisjes tot en met 15 jaar. Het kon niet op in Lisse voor AC Tion. Bij de Meisjes D won clubgenote Joan Hardon uit Almelo de titel. Hardon wist zich enorm te verbeteren op de 60 meter horden, het hoogspringen en de 600 meter.

Bij de junioren D kwam kersvers ‘Tionees’ Jory Davids tot een derde plaats. Hij viel op door zijn snelle 80 meter en zijn 5.02 meter bij het verspringen.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 13 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 15 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20