"Het is leuk een ander te helpen met dingen die wij juist leuk vinden om te doen", zegt Job Mulder (rechts).
"Het is leuk een ander te helpen met dingen die wij juist leuk vinden om te doen", zegt Job Mulder (rechts). (Foto's: Chantal van der Burgt)

'Dat iemand zo blij kan zijn met een opgeruimde tuin raakt me wel'

Enschede - Stichting Present bestaat dit jaar 12,5 jaar in Enschede. In verband hiermee worden gedurende het jaar twaalf jubileumprojecten uitgekozen: iedere maand wordt een andere groep vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens een bijzonder project. Ook laten we één van de vrijwilligers aan het woord in Huis aan Huis. Tekst: Leonie Verloop

Present organiseert vrijwilligerswerk in groepsverband, waarbij groepen in één dag een stadsgenoot een nieuwe start of een bijzondere dag schenken. Iedere groep kan 'present' zijn in Enschede.

"Het leek ons leuk om een ander te helpen met dingen die wij juist leuk vinden om te doen", zegt Job Mulder van het bedrijf Xsens. Samen met zijn collega's heeft hij de tuin van Carola* opgeknapt. De schutting was kapot en de tegels waren in de loop van de jaren verzakt. Bovendien was het groen een geheel eigen leven gaan leiden.

Carola kan dit onmogelijk zelf oplossen vanwege haar psychische en fysieke problemen en gebrek aan eigen netwerk. Gelukkig was haar begeleider van de JP van den Bentstichting bekend met Present. Zo werd er een match gemaakt met Job en zijn collega's.

Job vertelt: "Onze werkgever Xsens heeft het mogelijk gemaakt om dit project tijdens werktijd uit te voeren in samenwerking met Present. Dit maakt het voor ons als bedrijf makkelijk qua organisatie. Het was voor ons de eerste keer dat we een project deden via Present. Het raakt me wel dat iemand zo blij is met een opgeruimde tuin en wat snoeiwerk. Voor mij is dat vanzelfsprekend, maar als je het niet zelf kunt doen is het erg fijn als er iemand is die je helpt."

*Carola is niet haar echte naam

Meer berichten