Ruud Dalhoeven van het Zone.college overhandigt een gevelbord aan Laura de Ruig van DOC Enschede.
Ruud Dalhoeven van het Zone.college overhandigt een gevelbord aan Laura de Ruig van DOC Enschede. (Foto: PR)

Dierenopvangcentrum Enschede wordt praktijklocatie Zone.college

Enschede - Het Dierenopvangcentrum Enschede van de Dierenbescherming wordt het komende schooljaar een praktijklocatie van het Zone.college in Almelo. Het gaat dan om de MBO-opleidingen Dierverzorging en Dierenartsassistent/Paraveterinair.

Om de student nog beter voor te bereiden op de toekomst wil het Zone.college de komende jaren naast theorielessen op school nog meer gaan lesgeven op praktijklocaties. Want in de praktijk kan de student goed zijn eigen talenten en kwaliteiten ontdekken en ervaring opdoen voor zijn carrière in de dierensector. Dit betekent dat er elke week een groep leerlingen met leerkracht naar het dierenasiel in Enschede komt. Hier krijgen ze tekst en uitleg over het werken in een dierenasiel.

Ook zullen de jongeren in de praktijk aan het werk worden gezet om ervaring op te doen. Op deze manier hoopt het asiel dat er in de toekomst beter opgeleide mensen op de arbeidsmarkt komen. "Want het is best lastig om aan goed gekwalificeerd personeel te komen", aldus beheerder Aloysia Verkerk van het dierenasiel. Ook hoopt Aloysia dat er leerlingen blijven hangen die het zo leuk vinden in het asiel dat ze graag als vrijwilliger actief willen blijven in het DOC Enschede.

Het DOC Enschede en het Zone.college hebben een intentieverklaring voor een jaar getekend. Daarna wordt geëvalueerd of er een vervolg wordt gegeven aan de samenwerking.

Meer berichten