Mary Metz (links) en Yvon Badart fietsen al 25 jaar de Fietsvierdaagse Enschede met een groep vriendinnen.
Mary Metz (links) en Yvon Badart fietsen al 25 jaar de Fietsvierdaagse Enschede met een groep vriendinnen.

'Soms missen we een pijl, omdat we zo druk aan het praten zijn'

Enschede - Mary Metz (68) en Yvon Badart (70) nemen samen met een groep dames voor de 25e keer deel aan de Livio Fietsvierdaagse Enschede. Op dinsdag 23 juli stappen ze weer met veel plezier op de fiets.

Ze kennen elkaar van het jongerenkoor waar ze in zongen. Dat is inmiddels meer dan 50 jaar geleden. Zingen in het koor doen ze niet meer, maar met vier andere dames komen ze regelmatig bij elkaar om de verjaardagen en sinterklaas te vieren en gaan ze weekendjes op stap. Fietsen doen ze ook graag en dus besloten ze 25 jaar geleden om deel te nemen aan de Fietsvierdaagse Enschede. "De mannen gaan niet mee, met de dames onderling hebben we ontzettend veel lol. Op de laatste dag sluiten de mannen na afloop aan en gaan we samen uit eten. Als er iets te vieren valt, zijn we er ook bij. Twee van onze groep zijn in juli jarig en als dit net tijdens de vierdaagse is wordt de fiets versierd", aldus Mary.

"We starten altijd om 9.00 uur en doen er de hele dag over. Onderweg wordt er regelmatig afgestapt om wat te eten en te drinken en nemen we de tijd om te genieten van al het moois dat er te zien is. Wat ook zo mooi is aan de vierdaagse is dat de routes uitgepijld zijn. Af en toe missen we een pijl, omdat we zo druk aan het praten zijn", lacht Yvon. "Ik moet ook altijd flink doortrappen, want ik ben de enige van onze groep die nog op een 'gewone' fiets mee doet, terwijl de rest een e-bike heeft."

Eén keer heeft Mary een ongelukje gehad: "Ik kwam met mijn trapper tegen een paaltje aan en schoot toen op de kop de sloot in. Gelukkig had ik niets. Ieder jaar word ik hier wel weer aan herinnerd door de groep. Veel lol maken, de gezelligheid met de andere deelnemers en al het mooie dat we zien, maakt dat we graag blijven deelnemen aan de Livio Fietsvierdaagse Enschede."

Vanaf 23 juli

De Livio Fietsvierdaagse Enschede vindt plaats van 23 tot en met 26 juli. Dagelijks kan er van 8.00 tot 12.00 uur gestart worden vanaf de Oude Markt in Enschede. De afstanden zijn 30, 50 of 70 kilometer. Men kan vier dagen fietsen, maar één dag kan ook. Info: livio.nl

Meer berichten