Damian Stijker ontvangt niet alleen een diploma, maar ook een arbeidscontract én een feliciatie van wethouder Niels van den Berg.
Damian Stijker ontvangt niet alleen een diploma, maar ook een arbeidscontract én een feliciatie van wethouder Niels van den Berg. (Foto: PR)

Diploma én arbeidscontract voor Damian Strijker

Enschede - Leerlingen van Vakschool Het Diekman kregen woensdag 10 juli hun diploma uitgereikt door wethouder Niels van den Berg. Een van hen kreeg zelfs een arbeidscontract!

Voor leerlingen van praktijkscholen is het voor het eerst dat hun inspanningen worden beloond met een diploma. Voorheen konden zij alleen (vak-erkende) certificaten behalen en was het daarmee de enige vorm van voortgezet onderwijs waar leerlingen zonder het begeerde papiertje van school gingen.

Voor een van de leerlingen was het dubbelmooie dag. Damian Strijker kreeg niet alleen een diploma uitgereikt, maar ook direct een arbeidscontract. Hij kan direct aan de slag en wel bij Visschedijk Catering.

"Het afgelopen half jaar heeft Damian stage gelopen op de cateringafdeling van Visschedijk. Hij heeft laten zien dat hij ontzettend leergierig en gemotiveerd is. Dit heeft ons dan ook doen besluiten om Damian een contract aan te bieden in de catering. Over twee weken treedt hij officieel in dienst als Cateringmedewerker bij ons bedrijf", aldus een medewerker van het bedrijf.

Meer berichten