Leerlingen Bonhoeffer College fietsen 25 mille bij elkaar voor KiKa

Enschede - Ruim vijftig leerlingen en tien docenten van het Bonhoeffer College Geessinkweg hebben vorige week maandag de Alpe d'Huez bekommmen om geld in te zamelen voor KiKa. Elke leerling moest vooraf een bedrag van 250 euro inleggen om mee te kunnen doen. Dat zou ruim 12.500 euro opleveren. Dinsdag 9 juli bleek echter dat het dubbele bedrag is 'binnengefietst': een symbolische cheque van 25.000 euro is dinsdag 9 juli aangeboden aan KiKa.

De fietsers werden in Frankrijk aangemoedigd door een flink aantal meegereisde ouders. Ze reisden op zaterdag af naar Frankrijk en legden de volgende dag direct al de nodige trainingskilometers af. Op maandag volgde de uiteindelijk klim, die door alle fietsers wordt volbracht. 

Het Bonhoeffer College heeft het opgehaalde bedrag van de leerlingen, iets meer dan 24.000 euro, aangevuld tot een totaalbedrag van 25.000 euro. Op dinsdag 9 juli overhandigden leerlingen de symbolische cheque aan KiKa op het Bonhoeffer College, locatie Geessinkweg.

"We kijken terug op een fantastische fietstocht", zegt gymdocent en medeorganisator Ruud Roelofs. "Het is een ervaring die onze leerlingen niet snel zullen vergeten. Niet alleen vanwege het sterke groepsgevoel dat tijdens zo'n fietstocht ontstaat, maar zij leren ook zelf hun eigen grenzen kennen en te verleggen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden