Op de voorgrond de awardwinnende leerlingen Julie Overduin en Marlot Bolk met in hun midden Ypkje Grimm van de gemeente Enschede. Op de achtergrond de andere genomineerde leerlingen.
Op de voorgrond de awardwinnende leerlingen Julie Overduin en Marlot Bolk met in hun midden Ypkje Grimm van de gemeente Enschede. Op de achtergrond de andere genomineerde leerlingen. (Foto: Peter Zendman)

Julie en Marlot beste ambassadeurs maatschappelijke stage Enschede

Enschede - In Metropool Enschede zijn dinsdag 2 juli voor de zevende keer de MaS-award uitgereikt. MaS staat voor maatschappelijke stage. Tijdens hun maatschappelijke stage maken elk jaar ruim tweeduizend leerlingen uit Enschede kennis met vrijwilligerswerk.

In de categorie Organisaties heeft Stichting de Springplank de gouden award gewonnen. Stichting de Springplank is een sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De jury waardeerde vooral het feit dat de stagiair gemotiveerd wordt om mee te doen en dat hij of zij kennis zo maakt met een voor hen compleet andere wereld.

In de categorie Leerlingen hebben Julie Overduin en Marlot Bolk de gouden award in de wacht gesleept. Julie, leerling van het Kottenpark, heeft zelf crowdfundingsacties opgezet om geld op te halen voor kankeronderzoek. In totaal heeft ze met haar team 30.000 euro opgehaald. Marlot Bolk, leerling van het Zone.college, doet via SIZ Twente mee aan de ontwikkeling van een app voor jonge mantelzorgers. In mei van dit jaar heeft ze samen met andere jonge mantelzorgers een conferentie in Kopenhagen bezocht, waar ze ontmoetingen had met andere jonge mantelzorgers uit Europa.

De gemeente Enschede en het voortgezet onderwijs in Enschede hebben besloten om ook het komende schooljaar de maatschappelijke stage als onderdeel van het onderwijsprogramma aan te blijven bieden.

Wanneer u als organisatie ook maatschappelijke stages wilt aanbieden, kunt u contact opnemen met Heidi Dellemann: h.dellemann@enschede.nl

Meer berichten