In iedere schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen die opgroeien in een gezin, waarin de aanschaf van dure schoolspullen een lastige opgave is.
In iedere schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen die opgroeien in een gezin, waarin de aanschaf van dure schoolspullen een lastige opgave is. (Foto: Reza Jalilpour)

Een zorgeloze vakantie dankzij Stichting Leergeld

Enschede - De vakantie moet nog beginnen, maar veel ouders zijn met hun hoofd nu al bij het nieuwe schooljaar. Hoe zorg ik dat mijn kind met een goedgevulde schooltas naar school kan straks? Voor ouders met schoolgaande kinderen betekent school een hoop extra uitgaven. In iedere schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen die opgroeien in een gezin, waarin de aanschaf van dure schoolspullen een lastige opgave is.

Voor deze kinderen biedt Stichting Leergeld Enschede een aantal producten aan, zodat zij net als klasgenoten mee kunnen doen: een goed gevulde schooltas voor kinderen die naar groep 1 of groep 5 van de basisschool gaan, en voor kinderen die naar de brugklas van het voortgezet onderwijs gaan.

Ook kunnen nieuwe brugklassers een smartphone aanvragen en komen kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan (alle klassen) in aanmerking voor een laptop.

Leergeld Enschede is er voor gezinnen met schoolgaande kinderen, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Mensen met een inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau komen in aanmerking. Dit kunnen óók mensen zijn met een inkomen. Aantoonbare schulden of een schuldhulpverleningstraject kunnen ook redenen zijn om in aanmerking te komen.

Om de zichtbaarheid van de organisatie te vergroten, verzorgde Leergeld Enschede in het kader van de nieuwe campagne 'Enschede Doet Mee' op maandag 1 juli 'Meet & Greets' bij samenwerkingspartners Mediamarkt Enschede, Boekhandel Broekhuis, Vtel en M2MBLUE. Bij pop-up informatiepunten in deze winkels werden op een laagdrempelige wijze doel en diensten van Stichting Leergeld Enschede gepromoot. Ook waren er veel blije gezichten van kinderen en ouders te zien, die deze dag hun producten kwamen ophalen.

Het aanvragen van een schooltas, laptop of smartphone is ook nu nog mogelijk via:

enschededoetmee.nl

Meer berichten