Sanne Beernink, Ben Ligthart, Lars Oomens en Maxim van der Molen (vlnr) zijn de trotse winnaars van de Junior Startup Challenge.
Sanne Beernink, Ben Ligthart, Lars Oomens en Maxim van der Molen (vlnr) zijn de trotse winnaars van de Junior Startup Challenge. (Foto: PR)

Leerlingen winnen prijs met kindvriendelijke injectienaald

Enschede - De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat winnen een reis naar Roemenië.

De Junior Startup Challenge is een ondernemerschapscompetitie die ondernemende middelbare scholieren de kans biedt om hun ideeën en businessconcepten verder te ontwikkelen. Na de kick-off in februari hebben twintig groepen van meer dan 80 leerlingen van verschillende middelbare scholen uit de regio vier workshops bijgewoond. Na het inleveren van het businessplan selecteerde de jury vijf groepen voor de tweede ronde: de presentatiedag op 27 juni. Tijdens die dag zijn de drie finalisten bekend gemaakt: Shreval, HappySyr en ADAPTR. Uiteindelijk won HappySyr een 'ondernemende reis' naar Roemenië.

De deelnemers zijn tijdens drie rondes door de vakjury beoordeeld. Juryvoorzitter Vera de Ruiter van Saxion Centrum voor Ondernemerschap na afloop: "Het was tot het laatste moment heel spannend en de jury had het niet makkelijk. Met hun kindvriendelijke huls voor injectienaalden hebben deze Bonhoefferleerlingen iets unieks en origineels gepresenteerd. In korte tijd wisten zij hun idee om te zetten naar een prototype met businessmodel. Maar er was meer. Het niveau bij alle finalisten was dit jaar zo hoog, dat we in deze vierde editie iets uitzonderlijks hebben besloten. Alle drie de finalistenteams hebben een paar uur exclusieve coaching van Novel-T gewonnen, ter waarde van €300,- per voucher. Daarmee hopen we dat alle leerlingen serieus verder gaan met het uitwerken van hun ondernemersplannen."

De Junior Startup Challenge is een initiatief van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Carmel stichting en Gemeente Enschede. Met deze competitie willen zij ondernemend gedrag bij scholieren stimuleren. Steeds meer leerlingen zien ondernemerschap als een mogelijk carrièrepad.

Meer berichten