Beau (19) uit Enschede heeft de ziekte van Lyme. Omdat haar gezondheid steeds verder verslechtert, luidt ze nu de noodklok.
Beau (19) uit Enschede heeft de ziekte van Lyme. Omdat haar gezondheid steeds verder verslechtert, luidt ze nu de noodklok. (Foto: PR)

Help jij Beau van haar slopende ziekte af?

Enschede - Beau (19) uit Enschede heeft de ziekte van Lyme. Omdat haar gezondheid steeds verder verslechtert, luidt ze nu de noodklok: ze heeft geld nodig voor een behandeling die ze alleen in het buitenland kunnen bieden.

"In 2013 werd ik gebeten door een teek. Ik werd ziek en heb verschillende behandelingen ondergaan in Nederlandse ziekenhuizen, maar de behandelingen mochten niet baten. In vergelijking met andere landen lopen we in Nederland achter."

Klachten zoals verlamming, spierslapte, pijn, vermoeidheid en aanvallen veroorzaakt door zuurstoftekort zijn dagelijkse kost voor haar. In 2016 moest ze stoppen met haar opleiding. Ze hoopt ooit de opleiding Ervaringsdeskundige te kunnen gaan doen, wanneer ze weer beter is. Ze wil anderen zo kunnen helpen en ondersteunen.

Maar beter worden is voorlopig nog een utopie, weet Beau: "Zorgverzekeraars vergoeden maar een beperkt aantal behandelingen en de meeste daarvan zijn achterhaald. Daarom ben ik nu aan het sparen voor een behandeling in het buitenland."

Mensen met geld, tijd (om bijvoorbeeld te collecteren) of goede ideeën zijn welkom op https://www.doneeractie.nl/beau-s-strijd-tegen-lyme/-33108

Meer berichten