Selin Bozkir, Sebastian Schut, Arie Slob, Wendy Pereira-Smit en Merve Aslan (vlnr) bij de uitreiking van de award.
Selin Bozkir, Sebastian Schut, Arie Slob, Wendy Pereira-Smit en Merve Aslan (vlnr) bij de uitreiking van de award. (Foto: PR)

Enschedese Wendy Pereira is 'Meest Inspirerende VMBO Docent in het techniekonderwijs'

Enschede - Wendy Pereira-Smit mag zich de 'Meest Inspirerende VMBO Docent in het techniekonderwijs 2019' noemen. Donderdag ontving de docent Technologie & Toepassing en Dienstverlening & Product van Bonhoeffer College locatie Geessinkweg de Ir. W. Maas Geesteranus Prijs uit handen van onderwijsminister Arie Slob.

De docent van het Bonhoeffer College was met haar leerlingen Merve Aslan, Sebastian Schut en Selin Bozkir uitgenodigd op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag om in een informele setting te praten over hun deelname aan Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het VMBO.

Tijdens de grote landelijke finale van Skills op 21 maart wonnen de Bonhoeffer leerlingen de 1e prijs in de categorie 'Dienstverlening & Producten'. Minister Slob nodigde de drie VMBO-leerlingen met hun docent daarop uit in Den Haag.

Bij dit bezoek waren ook vier Skills Talents-winnaars van het Gomarus College uit Groningen en het Fioretti College uit Veghel aanwezig.

Tijdens het bezoek maakte minister Slob tot Wendy's verrassing ook de winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranus Prijs bekend. Zij bleek één van de twee finalisten. Zij nam het op tegen Lourens Soldaat, docent op het Gomarus College uit Groningen.

De laatste vijf jaar werd de prijs toegewezen aan een basisschool met het beste voorbeeld van Wetenschap & Techniek in het basisonderwijs. Dit jaar neemt voor het eerst een VMBO-docent de prijs in ontvangst.

De Ir. W. Maas Geesteranus Prijs

De Ir. W. Maas Geesteranus Prijs is een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Dit Fonds is opgericht ter nagedachtenis van Ir. Willem Maas Geesteranus (1893-1948). Maas Geesteranus was directeur van Werkspoor en maakte zich hard voor jonge mensen die een technische opleiding volgden. Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds draagt zijn gedachtegoed uit.

Meer berichten