"We vinden het mooi om praktisch bezig te zijn en tegelijk mensen helpen", aldus Paul Cardol (voorgrond).
"We vinden het mooi om praktisch bezig te zijn en tegelijk mensen helpen", aldus Paul Cardol (voorgrond). (Foto's: Chantal van der Burgt)

Paul Cardol: 'Voor ons een kleine moeite, voor hen een groot verschil'

Enschede - Stichting Present bestaat dit jaar 12,5 jaar in Enschede. In verband hiermee worden gedurende het jaar 12 jubileumprojecten uitgekozen: iedere maand wordt een andere groep vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens een bijzonder project. Ook laten we één van de vrijwilligers aan het woord.

Present organiseert vrijwilligerswerk in groepsverband, waarbij groepen in één dag een stadsgenoot een nieuwe start of een bijzondere dag schenken. Iedere groep kan 'Present' zijn in Enschede.

De studenten van Navigators Studentenvereniging Enschede (NSE) hebben een avondje geholpen bij Aveleijn, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt. Ze hebben een woning van een van de cliënten opgeknapt om voor hem een nieuwe start te markeren. Ook hebben ze voor de andere bewoners van deze locatie de tuin opgeknapt. Deze is nu helemaal klaar voor de zomer en de cliënten kunnen ervan genieten.

De NSE doet regelmatig een project via Stichting Present. Met telkens een andere groep gaan vrijwilligers op diverse plekken in Enschede aan de slag. "We vinden het mooi om via Present lekker praktisch bezig te zijn en tegelijkertijd mensen helpen", aldus vrijwilliger Paul Cardol.

"Aveleijn is een organisatie die echt verschil maakt voor mensen met een beperking. Het is mooi om als studenten daar ook een beetje in te kunnen helpen. Voor ons een kleine moeite, voor hen een groot verschil. We hopen dat Present Enschede door kan blijven gaan met dit werk. Dat de stichting in Enschede het licht mag zijn door zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben te helpen."

Info: stichtingpresent.nl

Meer berichten