Na verschillende poulewedstrijden en een spannende knock-out fase wist Daisy zich te laten kronen tot knikkerkampioen van Enschede.
Na verschillende poulewedstrijden en een spannende knock-out fase wist Daisy zich te laten kronen tot knikkerkampioen van Enschede. (Foto: PR)

Daisy knikkert zich tot kampioen van Enschede

Enschede - Zondag vond een voorronde van het NK Knikkeren plaats op het Van Heekplein in Enschede. Zo'n dertig kinderen gingen de strijd met elkaar aan om zich tot knikkerkampioen van Enschede te laten kronen.

De kinderen streden voor een ticket voor de grote knikkerfinale op 29 juni in Ouwehands Dierenpark Rhenen én om de titel: 'Knikkerkampioen van de gemeente Enschede'. Na verschillende poulewedstrijden en een spannende knock-out fase wist Daisy zich te laten kronen tot knikkerkampioen van Enschede.

Zij en medefinalist Joshua werden in de finale toegejuicht door het talrijk aanwezige publiek. Daisy wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Naast een ticket voor de finale, nam zij ook de grootste beker mee naar huis.

Niet alleen was er een prijs voor Daisy en Joshua, ook Jelmer (3e) en Priscilla (4e) vielen in de prijzen en kregen een mooie beker mee naar huis. Jelmer wist Priscilla uiteindelijk in de kleine finale nét te verslaan. Deze vier knikkeraars en de rest van de top 16 hebben zich geplaatst voor de grote finale van het NK Knikkeren 2019 in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 29 juni. Deze deelnemers hebben zich direct geplaatst voor de finaleronde. Alle andere deelnemers uit de gemeente Enschede, én uit de rest van Nederland, kunnen zich nog inschrijven voor de voorronde voorafgaande aan de finale van het NK Knikkeren. Deze inschrijvingen verlopen via de website: www.nkknikkeren.nl.

Meer berichten