Clown Spruit brengt een glimlach op het gezicht van bewoners met dementie. Foto: Pascale Drent
Clown Spruit brengt een glimlach op het gezicht van bewoners met dementie. Foto: Pascale Drent

Feestelijke jubileumweek voor bewoners én buren De Posten

Algemeen

Enschede - De Posten bestaat dit jaar 45 jaar. Een bijzondere mijlpaal die tijdens de jubileumweek van 17 t/m 22 september uitgebreid gevierd wordt met bewoners, vrijwilligers, familie en mantelzorgers. Zes dagen lang staat het bol van feestelijke activiteiten. Zaterdag wordt de jubileumweek afgesloten met een spetterend feest voor de wijk. Door Jorike Meijer / De Posten

Directeur Rick Hogenboom is trots. “Dat ik al in mijn tweede jaar als directeur van De Posten dit feestje mag vieren met onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers vind ik geweldig. Destijds begon de Posten als een levendige instelling, waar veel werd georganiseerd met en voor de bewoners. De afgelopen jaren is er veel veranderd. De zorg wordt steeds zwaarder en complexer. Maar wat De Posten door de jaren heen is blijven typeren, is de levendigheid en de aandacht voor welzijn.
Daarom staan de vier welzijnsthema’s groen, bewegen, muziek en eten & drinken dit jaar centraal, óók tijdens de jubileumweek.”

Tijdens de jubileumweek zijn er elke dag leuke activiteiten voor de bewoners. Van de heropening van ons vernieuwde restaurant De Brink tot feestelijke concerten van Het Stedelijk Orkest Enschede. En van bezoekjes van Clown Spruit aan bewoners met dementie tot de opening van een nieuw deel van het Groene Spoor – een groene belevingsroute in Enschede Zuid. Eén van de hoogtepunten is de donderdag. Manager Alice Isarin van Aveleijn: “Onze cliënten leveren ook een bijdrage aan de jubileumweek door de bewoners van De Posten op iets lekkers te trakteren. We zijn trots dat we al 10 jaar actief zijn voor De Posten. Extra reden voor een feestje dus. ‘s Avonds geeft ons cliëntenkoor nog een concert.”

Het feest wordt dus uitgebreid gevierd met bewoners. “Maar óók met onze buren”, aldus een enthousiaste Hogenboom. “De Posten staat immers in het hart van de wijk en midden in de samenleving. Daarom geven we zaterdag, op Nationale Burendag, een feestje voor de wijk. Die dag staat het bol van activiteiten rondom De Posten en Erve Leppink. Van muziek en proeverijen tot een behendigheidsparcours voor de scootmobiel en demonstraties van stoomtreinen. Voor kinderen is er een kleedjesmarkt op het schoolplein van Mecklenburg en zijn er springkussens en ander vermaak. Op Erve Leppink wordt een natuurmarkt gehouden.”

De jubileumdag duurt van 10 tot 15 uur. Het volledige programma is terug te vinden op

www.deposten.nl

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56