Bij de wedstrijdenreeks om de Beltona Cup voor spelers Onder 21 mogen twee dispensatiespelers meedoen van Onder 23.
Bij de wedstrijdenreeks om de Beltona Cup voor spelers Onder 21 mogen twee dispensatiespelers meedoen van Onder 23.

Beltona Beloften Cup van Sparta blijft een trekpleister van jewelste

Algemeen

Enschede - Voor de 19de keer alweer staat de finaledag van de Beltona Cup op de agenda. Liefst zestien elftallen strijden zaterdag op het Schreurserve om de Beltona Cup. Uit Enschede zijn organisator Sparta en Avanti van de partij.

De Beltona Cup is een aparte competitie voor spelers die bij aanvang - peildatum 1 september 2017 - onder de 21 jaar zijn. “De belangstelling voor deze speciale wedstrijdenreeks voor jong voetbaltalent in het oosten van het land blijft onverminderd groot’’, zegt Chris Muis, voorzitter van de Beltona commissie.

Dat het alweer de negentiende aflevering is, doet hem deugd. “We zijn daar best wel een beetje trots op. Vanaf het begin, in september 1999, wordt deze competitie georganiseerd door Sparta, de club die destijds ook het initiatief nam en uitwerkte. De organisatie berust nog steeds bij Sparta, ofwel bij een commissie die de club daarvoor heeft ingesteld. Die commissie doet haar werk nog altijd met erg veel plezier.’’

De veertig deelnemende clubs, ook uit het noorden en midden-Nederland, werden onderverdeeld in tien poules. De tien poulewinnaars plus de beste zes nummers twee hebben zich voor de finaledag van zaterdag geplaatst. Gastheer Sparta is ingedeeld in poule B en treft Lelystad’67, Zelos en DZOH als tegenstanders.

Avanti stuit in poule D op MVV’29, ZAC Zwolle en Noordscheschut, dat al voor de zevende keer de finaledag heeft gehaald. HHC Hardenberg is dat al acht keer gelukt. Zij spelen in poule A tegen DETO, Wijhe’92 en FC Meppel.

HSC’21, de winnaar van vorig jaar, zit in poule C met DZC’68, Alcides en nieuwkomer Sparta Nijkerk. HSC won vorig jaar in de finale van DZOH uit Emmen. Bij de eerste editie, seizoen 1999-2000, won Quick’20. Quick won de competitie al vier keer.

De Beltona Cup is opgezet om de ontwikkeling van jonge voetballers te bevorderen. “Aan deze doelstelling heeft de Beltona Beloften Competitie ook dit seizoen weer ruimschoots voldaan’’, zegt Muis. “De Beltona competitie zich heeft ontwikkeld tot een alom gewaardeerd voetbalgebeuren. Niet in het minst ook door een aantal afwijkende elementen, zoals strafschoppen bij een gelijkspel in de voorronden, de eigen presentatiegids met sponsormogelijkheden voor de clubs, het puntengeld en arbitrale trio’s.’’ De finaledag begint zaterdag om 10.00 uur. De finale is gepland om 15.00 uur.

Het puntengeld in de poule is 12 euro per punt. Op de finaledag valt er voor de top drie respectievelijk 700 euro, 350 euro en 250 euro te winnen. De top vier plaatst zich voor een nederlagentoernooi tegen de Onder 19 van FC Twente. De clubs bepalen zelf of ze uit of thuis spelen.

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen gisteren
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15