Henny Keekstra, Latoya Holtkamp en Tanja Exterkate (vlnr) van De Posten zijn blij met de geschonken koppelbedden.
Henny Keekstra, Latoya Holtkamp en Tanja Exterkate (vlnr) van De Posten zijn blij met de geschonken koppelbedden. (Foto: PR)

Samenzijn in De Posten makkelijker met nieuwe koppelbedden

Enschede - Het Netwerk coördinatoren Palliatieve Zorg Twente overhandigde vorige week twee koppelbedden aan De Posten. Het geld hiervoor werd opgehaald door deelnemers aan de Roparun: een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. De lopers leverden niet alleen een sportieve inspanning, maar ook een inspanning om geld op te halen voor goede doelen.

Het koppelbed is een logeerbed en de ideale oplossing voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

De koppelbedden werden in ontvangst genomen door verpleegkundige Henny Keekstra: "Iemands hand vasthouden of tegen elkaar aankruipen... Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit."

Rick van Geffen, manager Woonzorg bij De Posten, is verheugd met de bedden: "We plaatsen één bed op locatie De Posten en één op Erve Leppink. Ze kunnen gebruikt worden in de terminale fase, wanneer hier behoefte aan is bij cliënt of partner. Maar ook bij bewoners met dementie kan het rust bieden in een onrustige situatie."

Meer berichten