Het Aamsveen is een uniek stukje natuur. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden.
Het Aamsveen is een uniek stukje natuur. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. (Foto: Ruud Ploeg)

Midzomerwandeling in het Aamsveen

Enschede - Nieuwsgierig naar de bijzondere natuur van het Aamsveen? Ga mee met de Midzomerwandeling van Landschap Overijssel op vrijdag 21 juni. Met de natuurgids ga je op stap in dit zeldzame hoogveengebied. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het Aamsveen is een uniek stukje natuur in Nederland. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. Er komen diverse zeldzame planten voor, zoals de gevlekte orchis, gentiaan, blauwknopen en zonnedauw. Het Aamsveen is ook een geliefde plek voor vogels. Naast mooie natuur kom je tijdens de wandeling ook langs zogenaamde kluunplaatsen. Dit zijn cirkels met zwerfkeien. De natuurgids vertelt je onderweg meer over deze keien. Tip: trek stevige laarzen aan en neem een verrekijker mee.

De wandeling begint om 20.00 uur, rond 22.00 uur ben je terug. Startlocatie is de parkeerplaats bij de kruising van de Roodmolenweg, Aamsveenweg en Sagenweg. De bijdrage is 5 euro per persoon, voor kinderen 2,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Info:

landschapoverijssel.nl

Meer berichten