Yvette Bosch: "Met de VETTT Afvalmonsterstoet willen we kinderen bewust maken van zwerfafval."
Yvette Bosch: "Met de VETTT Afvalmonsterstoet willen we kinderen bewust maken van zwerfafval." (Foto: nederlandschoon.nl)

Kinderen gaan als 'afvalmonsters' zwerfafval te lijf in binnenstad

Enschede - Bij STOET aan de Pijpenstraat houdt Yvette Bosch van de populaire blog www.vettt.nl op zondag 23 juni een evenement om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan: de VETTT Afvalmonsterstoet. Deelname is gratis en gericht op kinderen tot ongeveer 8 jaar en hun ouders/verzorgers.

Tijdens het evenement zijn er verschillende creatieve activiteiten, legt Bosch uit. "Zo maken kinderen samen met hun ouders of verzorgers een eigen monsterpak en leren ze onder begeleiding van zangcoach Merel Gerritsen van Merel Events een speciaal lied. Vervolgens gaan we met de hele groep de stad in. Bewapend met prikstokken, afvalkarren en onder muzikale begeleiding van Merel Events gaan we met zijn allen de strijd aan tegen zwerfafval. Deels door zelf afval in te zamelen, maar ook door leuke en nuttige informatie uit te delen aan de binnenstadbezoekers. Met de VETTT Afvalmonsterstoet willen we op een laagdrempelige wijze bewustwording creëren rondom het thema 'zwerfafval'", geeft Bosch aan.

Nadat de tocht door de binnenstad gelopen is, sluiten de deelnemers af bij STOET, waar nog een afterparty gehouden wordt voor de helden van de dag. Er kan gedanst worden, er is ranja voor alle kinderen én een gratis suikerspin.

De VETTT Afvalmonsterstoet is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met lokale ondernemers. STOET stelt de locatie beschikbaar op 23 juni, er is ondersteuning van Twente Milieu, Gemeente Enschede en Communicatiebureau Raakkracht.

Het evenement start om 13.00 uur en eindigt om 16.00. Hoewel het evenement gratis is, is het wel belangrijk om je plek te reserveren:

www.vettt.nl/afvalmonsterstoet

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden