Denk mee over minibosjes binnen de bebouwde kom

Enschede - In Enschede wordt gewerkt aan een groene oase bij jou om de hoek. Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren of bramen plukt om muffins te bakken. Zie je het voor je? Gemeente Enschede en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen om twee zogeheten Tiny Forests te realiseren.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, snelgroeiend, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het bos brengt de natuur in de stad dichtbij en geeft jong en oud de kans om de wildernis in eigen wijk te ontdekken. Kinderen leren in een buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar.

Ook een bijdrage leveren aan het ontwerp en de realisatie van een Tiny Forest? Dat kan! Met een team van buurtbewoners, verenigingen en scholen kunt u een idee schrijven, tekenen of knutselen. IVN geeft hierbij ondersteuning waar nodig. Uit alle inzendingen worden twee Tiny Forest locaties gekozen aan de hand van vooraf vastgestelde criteria. Kijk voor meer info, de criteria en hoe u uw idee kunt aanmelden op www.ivn.nl/tiny-forest-nl/word-initiatiefnemer. Op 26 juni wordt van 17.00 tot 19.00 uur een inloopavond gehouden in het Stadhuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden